Her er Kassandras apell fra fakkeltoget mot pels i Bodø

fakkeltog

Nok en gang arrangerte en rekke frivillige, engasjerte ungdommer fakkeltog mot pels i Bodø i samarbeid med dyrevernsorganisasjonen NOAH. Også i år holdt FrP-politikeren Kassandra Petsas en apell.

– Jeg har alltid vært mot pelsdyroppdrett, og har flere år arrangert fakkeltog mot pels i Bodø – også i år, sier Kassandra.

Her er Kassandra Petsas apell:

I fjor da jeg holdt appell på denne dagen, var det ikke så kult å stå her som FrP-representant fordi regjeringen hadde akkurat foreslått å kutte i statsstøtten til frivillige dyrevernsorganisasjoner, blant annet NOAH. Men i dag er jeg en veldig stolt FrPer, og jeg skal fortelle dere hvorfor.

Først av alt har jeg personlig vært med på å gjøre det til en realitet at ungdomspartiet vårt, FpU, nå er imot pelsdyroppdrett. Jeg var en av seks heldige som fikk det ærefulle oppdraget med å skrive om hele FpUs program. Etter litt forhandlinger ble det bestemt at programmet skulle ha et eget dyrevernskapittel som er mye mer omfattende enn tidligere, og som er klare på at FpU vil jobbe for en styrt avvikling av pelsdyroppdrett.

Like etter vi leverte forslag til program fra oss, kom den beste nyheten av alle – 14.januar i år ble det altså klart i den nye Jeløya-plattformen at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen. Det betyr at innen 1. februar 2025 skal pelsdyrhold være borte for godt i Norge. Dette er helt fantastisk.

Men nå gjelder det. Det kan bli et regjeringsskifte, og da står dette lovforslaget i fare. Jeg vet at det er mange av partiene i opposisjonen som er mot pels, men samtidig er det flere som er for. KrF er for. Ikke minst er Senterpartiet for. Ønske om fortsatt pelsdyroppdrett er en av deres viktigste saker, som de vil forsvare med nebb og klør. Senterpartiet er en hovedgrunn til at tidligere rød-grønne regjeringer ikke har satt i gang avvikling av næringen.

Uansett hva som skjer – vær så snill å ikke rør pelsforbudet. Pelsdyrene skal ikke lide for dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.