Ny undersøkelse: Mange stoler ikke på eiendomsmeglere

eiendom

En av to menn, og en av tre kvinner, stoler ikke på eiendomsmeglere som daglig omsetter det dyreste du har i livet, ifølge en undersøkelse.

– Alt godt salg startet med tillitt, og fra Finanstilsynet hører vi stadig om grove og gjentatte overtredelser fra eiendomsmeglere og det ødelegger tillitten til faget, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

På direkte spørsmål til 1.000 nordmenn svarer 50,1 prosent av alle norske menn, og 33,7 prosent av norske kvinner at de ikke stoler på eiendomsmeglere ifølge en undersøkelse utført av InFact på oppdrag fra den digitale eiendomstjenesten Propr.

Totalt 42 prosent
42 prosent av det norske folk svarer at de ikke stoler på norske eiendomsmeglere. Dessuten er det mange som krever erstatning fra eiendomsmegleren.

– Den fallende tilliten er en stor utfordring hos eiendomsmeglere, sier Eriksson.

Han sier til det klassiske eksempelet på tillitsbrudd hos Privatmegleren i Ålesund hvor Finanstilsynet oppdaget hele 46 ganger ble boliger solgt før visning på to år.

– Dette er stikk i strid med eiendomsmegleres forpliktelser overfor boligselgere i eiendomsmeglingsloven, sier Kjetil Eriksson i Propr.

Ifølge undersøkelsen viser den at 44,3 prosent av vestlendingene ikke stoler på eiendomsmegleren, som er høyest og 2,3 prosentpoeng høyere enn landssnittet.

Geografiske forskjeller
Hele 50,5 prosent av nordlendingene stoler ikke på eiendomsmeglere ifølge undersøkelsen og det er den minste tilliten i landsdelene.

– Det har jo vært noen saker i nord og det ødelegger tilliten, sier Eriksson.

I Oslo er det 40,6 prosent som ikke stoler på eiendomsmegleren, og høyest tillit har eiendomsmeglere på Vestlandet hvor en av fire stoler på eiendomsmegleren.

Det er de yngste – i alderen 18-29 årsom stoler mest på eiendomsmeglere med 26,9 prosent. Kun 37,7 prosent av de unge som svarer at de ikke stoler på megleren.

Propr er en selvbetjeningstjeneste for å selge boligen din selv på en trygg, sikker og enkel måte til en pris som reflekterer egeninnsatsen, uten fordyrende mellomledd.

– Denne undersøkelsen fra InFact viser at du som forbruker har mye større tillit enn en eiendomsmegler, og kan lett selge din bolig selv, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.