Gammel Opland til topps i prestisjetung konkurranse

arcus

Norges mest solgte akevitt tok gull under World Spirits Competition (SFWSC) i San Francisco. Gammel Opland ble redesignet og relansert i mars i år, men det er kun smaken den internasjonale juryen har vurdert.

Gammel Opland har vært laget på den samme oppskriften helt siden 1872, men gullmedaljen beviser at smaken fortsatt er i verdensklasse.

– Akevitt må ligge på fat i minst 6 måneder for å kunne kalles norsk akevitt, men Gammel Opland fatlagres i minst 24 måneder. I tillegg bruker vi alltid de beste fatene og råvarene som finnes for å lage Gammel Opland – derfor er den i en klasse for seg, forklarer master blender Ivan Abrahamsen.

SFWSC omtales ofte som «De Olympiske lekene» innen brennevinsbransjen. For å vinne gull må produktet skille seg ut på en helt spesiell måte. Lysholm Linie Akevitt vant gull i 2015 og 2016, men i år måtte den se seg slått av Gammel Opland som deltok i konkurransen for første gang. Aalborg Taffel Akvavit tok også gull i år.

Eksporten øker
Akevitten har hatt opplevd en renessanse i Norge de siste tiårene. Gammel Opland er den klart mest solgte akevitten i Norge, med en markedsandel på nesten 20 prosent. Internasjonale salgstall viser at stadig flere i utlandet også har fått øynene opp for den norske tradisjonsdrikken.

– Gammel Opland er håndverk på lik linje med det beste av whisky og konjakk. Nordisk mat og kultur har blitt veldig trendy i utlandet de siste årene, derfor er det veldig spennende å se at verden også har fått øynene opp for nordisk drikke, sier Ivan Abrahamsen.

Tall fra International Wine and Spirits Record viser at etterspørselen av akevitt i USA har hatt en årlig vekst på ti prosent de siste fem årene.

Gammel Opland produseres av Arcus, Norges største produsent av brennevin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.