Nær ny rekord i kortbruk – Rekordvekst i tæpping

bankaxept

Tall fra Nets og BankAxept viser at det i august ble utført 172,4 millioner kortkjøp, en vekst på 3,3 prosent sammenlignet med august i fjor. Kortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for mer enn 57,8 milliarder kroner, en økning på 3,4 prosent i forhold til samme måned i fjor.

— Før årets sommer var desember 2017 den måneden med mest kortbruk, og for andre gang i år er betalingskortene benyttet flittigere enn 170 millioner ganger i løpet av en måned. Vi har ikke tidligere sett at kortbruken i sommermånedene har oversteget antall kortkjøp for desember, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Norske pensjonister sviktes igjen av Stortinget og regjeringen til Erna Solberg

Den måneden med mest kortbruk noensinne er juni 2018, hvor det ble utført 175,2 millioner kortkjøp. Bankkort med BankAxept ble i august benyttet 144,9 millioner ganger, noe som er 3,9 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet med BankAxept for i overkant av 45,3 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Les også:  LESERINNLEGG: Norske pensjonister sviktes igjen av Stortinget og regjeringen til Erna Solberg

Rekordvekst for kontaktløse betalinger
I hele år har det vært en god vekst for kontaktløse betalinger, men økningen i antall transaksjoner har aldri vært høyere enn i august. I løpet av august ble det tæppet nesten 4 millioner ganger med BankAxept-kort, en vekst på 29,6 prosent sammenlignet med juli.

— Denne veksten tror vi er godt hjulpet at vi har vært tilstede på en rekke festivaler og arrangementer i sommer. Her har vi vist at ved å tæppe kortet så går betalingen raskere, noe som er en fordel både for utsalgsted og forbruker, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.