FREYR Battery velger Mpac Lambert til å levere utstyr til politfabrikk i Mo i Rana

strøm industri

FREYR Battery har signert en kontrakt med Mpac Lambert for levering av utstyrspakker til støpning og sammenstilling av celler til produksjonslinjen ved FREYRs pilotfabrikk i Mo i Rana, som er basert på den amerikanske 24M-teknologien (fra MIT i Boston).

Mpac Lambert, en britisk utvikler av automasjons- og masseproduksjonsløsninger, var prekvalifisert til å delta i et anbud etter nærmere tre års samarbeid med 24M Technologies for å industrialisere og skalere 24Ms ‘SemiSolid’ litium-ion-batteriplattformteknologi. Selskapet vil dra fordel av 24Ms innovative teknologi for batteristøpning og interne ekspertise og erfaring med automasjon og masseproduksjonssystemer for å bygge og installere utstyret.

– Støpning og sammenstilling av celler er hjertet av battericelleproduksjonsprosessen. Dette er FREYRs første kontrakt for kritisk produksjonslinjeutstyr og vi er tilfredse med å ta et viktig steg mot å nå milepælene i prosjektplanen vår. Vi forventer å starte byggingen i august 2021. FREYR ser frem til å offentliggjøre andre kontraktstildelinger for annet utstyr til pilotfabrikken fremover, sier Einar Kilde, Konserndirektør Prosjekter.

Kontrakten med Mpac Lambert gir også FREYR muligheten for levering av utstyrspakker til FREYRs planlagte gigafabrikker.

– Vi er glade for å bli en partner med FREYR for å støtte dem i deres visjon og spille en rolle hvor Mpacs automasjonsøkosystem gir kunnskap, utstyr og tjenester for å industrialisere battericelle- og energilagringsproduksjon, sier Tony Steels, konsernsjef i Mpac.

– FREYR fortsetter å utvikle Norges første litium-ion-battericellefabrikk i industriell skala med en produksjonslinje tilpasset våre egne spesifikasjoner. Pilotanlegget vil bli brukt til å optimalisere og industrialisere 24Ms teknologi for å produsere rene, kostnadseffektive batteriløsninger med høy energitetthet basert på fornybar energi. Vi ser frem til å etablere et langsiktig partnerskap med Mpac Lambert gjennom pilotanlegget og potensielt senere bygging av gigafabrikker, sier Tom Einar Jensen, konsernsjef i FREYR.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.