Ethiopian Airlines flyr til to nye destinasjoner i Somalia

ethiopian

Ethiopian Airlines øker sitt tilbud i Afrika. Fra 15. juli flyr selskapet til Garowe og Bossaso i Somalia, via Addis Abeba.

Flyplassen Garowe er nordøst i Somalia, i regionen Puntland. Bossaso er en havneby rett ved Adenbukten og er også nordøst i landet. Dette blir et hyggelig tilbud til de vel 40 000 personene med somalisk bakgrunn som bor i Norge. Somaliere er den største ikke-vestlige gruppen innvandrere i Norge.

Les også:  Glitrende grønne juletrær fra Hadeland Glassverk

Styrker forholdet mellom Etiopia og Somalia
Ethiopian Airlines flyr allerede til Hargeissa og Mogadishu. Administrerende direktør Tewolde GebreMariam i Ethiopian Airlines gleder seg over de to nye rutene.

– De to nye flyvingene til Garowe og Bossaso i Somalia er viktige for å styrke forholdet mellom våre to land. Vi vil nå bli et enda mer attraktivt tilbud for alle med somaliske røtter fra Amerika, Europa, Asia, Midtøsten, Europa og Afrika som vil reise til hjemlandet via Addis Abeba, sier GebreMariam.

Les også:  Bruker du bilen mer i korona-tiden? Sjekk kilometerstanden!

Addis Abeba er hovedstaden i Etiopia. Byen har navnet sitt fra dialekten amharisk, som betyr den nye blomsten. Byen er landets politiske sentrum og landets viktigste knutepunkt for handel og samferdsel.

Tidligere i sommer ble Ethiopian Airlines for tredje gang kåret til Afrikas beste flyselskap. Selskapet er det raskest voksende flyselskapet i Afrika med en vekst på 25 prosent i løpet av de syv siste årene. Flyselskapets representant i Norge, Mussie Fitehamlak er tydelig på hva som forventes av alle i Ethiopian Airlines.

Les også:  12 grunner til å bruke refleks

– Vi har alltid kunden i sentrum og er drevet av et marked i rask utvikling. Derfor skal vi strekke oss langt for å møte og helst overgå kundenes forventninger gjennom service i verdensklasse, sier Fitehamlak.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.