Én av tre dieselbilister kan lade hjemme

lade elbil

Det er et enormt potensial for elbiler i distriktene, viser en ny undersøkelse fra NAF. – I distriktene og blant dagens eiere av diesel- og bensinbiler har flesteparten enten tilgang til lader, eller mulighet til å sette opp lader hjemme, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

En ny undersøkelse fra NAF viser at en mer enn 80 prosent av dagens bensin- og dieselbilister har mulighet til å lade der de bor. Hver tredje kan allerede lade, i tillegg til at annenhver diesel – og bensinbilist har mulighet til å installere lader på egen parkeringsplass.

I mange distriktskommuner er elbilandelen i dag på under 10 prosent, mens i byer som Oslo og Bergen er om lag hver tredje personbil en elbil.

– Vi ser en klar sammenheng her, siden folk i distriktene i større grad eier diesel- og bensinbiler. Disse tallene peker på et enormt potensial for at også folk i Distrikts-Norge kan skaffe seg elbil, sier Handagard.

Elbilsalget øker nå også i distriktene, og så langt i år er 87 prosent av alle nye biler i distriktene en elbil. Kostnadene ved å bruke elbil er betydelig lavere enn for en diesel- eller bensinbil, også med dagens strømpriser.

– Strømstøtten bidrar til å holde kostnadene nede. I tillegg er strømmen ofte betydelig rimeligere i en del distriktsområder enn på Østlandet. Vårer beregninger viser at å lade elbilen hjemme tilsvarer om lag en fjerdedel av utgiftene til en diesel, sier Handagard.

Blant dagens elbilister, er det hele 90 prosent som har tilgang på egen parkeringsplass med lading i dag ifølge undersøkelsen.

– Tilgang til hjemmelading gir deg lave drivstoffkostnader og er derfor et godt argument for å skaffe seg elbil, sier Handagard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.