Fridjonsson kåret til årets spiller i OBOS-ligaen

ntb

Aalesund-spiller Holmbert Fridjonsson scoret sitt 19. mål for sesongen mot Strømmen søndag. Før kampen ble han kronet som “årets spiller” i OBOS-ligaen av NTB og OBOS.

Den 25 år gamle islendingen har også vært involvert i sju andre scoringer for de oransjekledde. Etter sesongens siste kamp topper han NTBs spillerbørs, noe som gjør at han vinner den prestisjefylte prisen som “Årets spiller i OBOS-ligaen”.

– Fridjonsson tok hele OBOS-ligaen med storm da han bøttet inn mål for AaFK i første halvdel av sesongen. Selv om noen småskader har preget ham litt i høst, er det ingen tvil om at Fridjonsson totalt sett fortjener tittelen som årets spiller. Han har vært en avgjørende faktor for at laget hans gjennom hele sesongen har ligget helt i toppen av tabellen og kjempet om opprykk til Eliteserien, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Omfattende dekning
Det er fjerde gang NTB deler ut prisen – de tre siste årene i samarbeid med OBOS.

Grunnlaget for prisen legges av NTBs reportere, som er på plass på samtlige kamper i Norges to øverste divisjoner. Etter hver kamp settes en spillerbørs fra 1-10. Det er denne Fridjonsson i år topper.

– NTB er stolt over å dele ut denne prisen sammen med OBOS. Årets vinner er AaFKs gigant på flere områder. Holmbert Fridjonsson hadde en særdeles sterk vårsesong og la grunnlaget for prisen der, sier Terje Alstad, sjef for NTB sportsdata.

– Nå mot slutten har han kanskje stagnert noe, og det har vært en spennende dragkamp mellom fire-fem spillere, men Fridjonsson holdt unna til slutt. Det blir spennende å følge islendingens fotballkarriere videre, sier Alstad.

– Avgjørende
195 centimeter høye Fridjonsson startet karrieren sin på Island før han fikk muligheten i skotske Celtic i 2013. Der maktet han ikke å spille seg inn på laget, og siden har han vært i danske Brøndby, samt KR Reykjavik og Stjarnan på Island. Han kom til Aalesund før årets sesong – og slo an umiddelbart.

– Det har vært en helt fantastisk sesong som har gitt oss masse god underholdning og stor dramatikk og OBOS er veldig glade for å kunne være med å gi ut denne prestisjetunge prisen, oppsummerer Thomas, som delte ut prisen til Fridjonsson før kampen mot Strømmen.

NTB-tradisjon
Prisen består av en grafikk av vinneren laget av illustratør Pål Dybwik. Johnny Furdal (Viking og Nest-Sotra) og Zlatko Tripic (Viking) fulgte på plassene bak.

Stian Gregersen (Kristiansund) og Kamer Qaka (Kristiansund) vant prisen i henholdsvis 2015 og 2016. I fjor var det Bodø/Glimts Kristian Fardahl Opseth som stakk av med prisen.

Spillerne må ha spilt over 30 obligatoriske minutter for å få børspoeng. For å bli rangert må de ha fått børspoeng i over 60 prosent av kampene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.