En av fire i distriktene frykter digitalt klasseskille

telenor

8 av 10 nordmenn svarer at bredbånd og mobilnett er like viktig som vei og jernbane i en ny spørreundersøkelse. 2 av 10 frykter at hjemstedet risikerer å bli hengende etter i den digitale utviklingen. Nå advarer Telenor-sjefen om store konsekvenser for distrikter som ikke holder tritt.

– Undersøkelsen viser at krav til digitale løsninger stadig blir høyere, og at utbygging av bredbånd og mobilnett aldri har vært viktigere.Vi ser at en fjerdedel av de som bor i distriktene er redde for at hjemstedet skal bli hengende etter i den digitale utviklingen. Offensive grep er nødvendig. God internettdekning er selve nøkkelen for å hindre at distriktene havner i bakleksa. Distriktene vil ha like stor nytte av digitalisering som byene, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge. 

Les også:  Sosiale medier er nyhetskilden barn og unge bruker oftest

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup legger til:

– Mange kommuner kommer til å få utfordringer med å levere gode tjenester hvis de ikke arbeider på nye måter. De skal levere tjenester til stadig flere eldre samtidig som at det blir stadig færre yrkesaktive. Nøkkelen er å effektivisere, innovere og digitalisere. Forutsetningen er stabil og sikker infrastruktur og takket være selskapene og gode rammevilkår fra regjeringens side, har Norge mobilnett i verdensklasse. 

Les også:  Sosiale medier er nyhetskilden barn og unge bruker oftest

I følge undersøkelsen forventer de fleste av oss at digitalisering vil forandre jobbene våre til det bedre.De færreste av oss frykter at digitaliseringen kommer til å true arbeidsplassen vår. Folk som bor i byer er mer urolig enn andre for at digitaliseringen kan medføre arbeidsledighet. 

– Det er ingen tvil om at fremtidens arbeidsmarked vil bli påvirket av den digitale utviklingen. Teknologi og digitalisering vil ikke bare effektivisere og modernisere arbeidsplassene i byene, men også distriktsnæringer som industri og landbruk. Med digitale løsninger vil lange avstander bety mindre. Dette kan føre til at unge nyutdannede som før flyttet fra distriktene og ble værende i byene på grunn av arbeidsmarkedet, nå finner veien tilbake til spennende jobber på stedet de vokste opp, sier Bjørn Taale Sandberg, forskningsdirektør i Telenor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.