Telenor sikrer mobildekning for Arctic Race

telenor

Telenor og Arctic Race of Norway er enige om ny avtale som sikrer oppgradering av mobilnettet i Nord-Norge. Det ble klart i forbindelse med presentasjonen av neste års Arctic Race of Norway. Rittet starter i Å i Lofoten og fortsetter gjennom Lofoten og Vesterålen, før det hele avgjøres i Narvik.

Telenor har de siste tre årene investert flere titalls millioner for å sikre god mobildekning i kommunene hvor sykkelrittet Arctic Race of Norway har blitt arrangert. God mobildekning både for tale og mobilt bredbånd er avgjørende for at et internasjonalt sykkelritt skal kunne gjennomføres som ønskelig. Både presse, publikum, støtteapparat for rytterne og arrangøren forventer å kunne dele opplevelsene, ikke minst i sosiale medier. Utvidet 4G betyr også nye muligheter for direkte TV-dekning av sykkelrittet.

Les også:  Hydrogenferja mellom Bodø og Lofoten lyses ut

Arctic Race of Norway (ARN) og Telenor signerte i mai 2016 en treårig avtale som har bidratt til en massiv oppgradering av det digitale nettet langs traseene. Resultatene har vært så gode at partene nå har besluttet å signere en ny avtale for de tre neste årene.

– Avtalen med Arctic Race er en viktig del av vår nasjonale omlegging fra 2G til 4G for å sikre den beste hastigheten og opplevelsen i mobilnettet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Les også:  Ny undersøkelse: Minst halvparten har alle passord i hodet

Også daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for at en ny avtale er på plass.

– Et av målene med Arctic Race of Norway er å bidra til utvikling av Nord-Norge. Gjennom avtalen med Telenor sikrer vi varige forbedringer i viktig infrastruktur som innbyggere og lokalt næringsliv kan nyte godt av også etter at sykkelrittet er ferdig, sier Dybdal.

Les også:  Nå kommer ekstremværet Frank i Nordland – Dette må du passe på

Telenors investeringer har blant annet gått til oppgraderinger av basestasjoner, nye repeatere, og dekning i tuneller.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.