Elektrokanalen podder om elektrikeryrket

CTM Lyng

To trøndere står bak det de selv omtaler som «verdens viktigste podkast». Hovedmålet er å få enda flere til å velge yrkesvei som elektrikere, og få de som allerede er det til å bli enda stoltere av bransjen sin.

Juli 2021 bestemte Terje Lillemo og Brage Stenberg Johnsen seg for å etablere en podkast, hvor de en gang i uka setter seg ned foran mikrofonene i «Elektrokanalen» for å skape stolthet på vegne av en hel bransje. 

Til daglig er de begge ansatt i den trønderske elektronikkprodusenten CTM Lyng; Terje som administrerende direktør og Brage som leder for strategi og forretningsutvikling.

– Det har vært og er en ære og glede, iblandet litt skrekkblandet fryd, da jeg har til gode å få vite noe om innhold før opptak, ler Terje Lillemo, som selv kan skilte med over 30 års erfaring fra elektrobransjen.

Etter 365 dager, 41 episoder, 34 gjester og 879 podkast-minutter, tar de to trønderne springfart inn i et nytt år med bransjeprat om bærekraft, elektrofisering og energieffektivisering. Medprogramleder og selvutnevnt redaktør, Brage Stenberg Johnsen, forteller at podkasten har blitt godt mottatt av norske elektrikere og bransjefolk.

– På ett år har vi gått fra å mase på folk vi kjenner om å delta, til å få forespørsler fra ivrige lyttere som lurer på om de kan få lov til å være med som gjester, sier han.

Terje Lillemo er ikke i tvil om at verden mer enn noensinne trenger en podkast som Elektrokanalen.

– Siden vi slapp vår første episode sommeren 2021, er det mye som har skjedd i verden rundt oss. Den norske befolkningen har fått strømsjokk, samtidig som Europa er i en nærmest uløselig energikrise. Det har ført til at vanlige folk endelig har forstått hvor viktig det er å spare strøm – både for lommeboka og miljøet. 

De er begge enige om at podkasten er et lite bidrag i å få fart på den omfattende elektrofiseringen som samfunnet må gjennom for å nå de ambisiøse bærekraftsmålene.

– Det har nærmest blitt et kall for oss å komme i prat med folk som kan være med å framsnakke alle de fantastiske mulighetene og løsningene som elektrobransjen representerer. Så hva er vel da mer naturlig enn å kalle dette for verdens viktigste podkast, avslutter Brage.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.