E6-bru i Rana blir envegskjørt en måned

Statens vegvesen

På grunn av nødvendig vedlikehold blir Selfors bru på E6 i Rana envegskjørt fra 2.mars til 2. april. Det blir i hele anleggsperioden tillatt å kjøre over brua nordover. Sørgående trafikk må følge skiltet omkjøring via Selforsveien og Nesnaveien.

Statens vegvesen ber bilister være spesielt oppmerksomme på myke trafikanter, da sørgående trafikk vil bli ledet dels gjennom kommunal og fylkeskommunal vei.

Dette er stort boligfelt, og det er både skole og idrettsbane i området.

– Selfors bru har en daglig trafikk på 9.600 kjøretøy. Når mange av disse nå må kjøre en annen vei enn vanlig, er vi klar over at det kan gi flere nye utfordringer i trafikken, sier byggeleder Kristian Riddervold Andreassen i Statens vegvesen.

Det vil derfor – ved behov – bli manuell dirigering i krysset Selforsveien/Nesnaveien fra klokken 0700 – 0900 og 1430 – 1630.

Selfors bru ble bygget i 1963 og har en total lengde på 143 meter.

– Vi skal ordne skader på rekkverket. I tillegg skal vi bytte fuge både på gang- og sykkelvegen og i kjørebanen på sørsiden av brua. På begge sider av brua skal vi dessuten bytte ut overgangen mellom veg og bru, sier Riddervold Andreassen.

Gang- og sykkeltrafikken over brua vil bli ledet forbi arbeidsstedet – og vil kunne gå som normalt i anleggsperioden.

Statens vegvesen beklager ulempen vegarbeidet kan medføre – både for de mange bilistene som daglig trafikkerer Selfors bru, og for myke trafikanter i området.

– Men det er avgjørende for oss å sikre fremkommeligheten og sikkerheten på våre veger, og da er vegvedlikehold nødvendig, med de konsekvensene det kan ha i anleggsperioden, sier Riddervold Andreassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.