E-læringskurset «Rus i trafikken» lansert i dag

ma-ungdom

MA-Ungdom lanserte i dag et e-læringskurs for ungdom med tema rus i trafikken. Prosjektet har fått støtte fra Samferdselsdepartementet, og er utarbeidet i samarbeid med ressurspersoner fra Trafikkforum, Statens vegvesen og Sande Trafikkskole.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen var til stede da MA-Ungdom i dag lanserte det ferdige produktet på en av Trafikkforums medlemsskoler i Bærum.

– Å forebygge rus i trafikken handler mye om holdningsarbeid. Vi må hjelpe ungdom å ta de rette valgene, og jeg mener det var vel anvendte penger av departementet å støtte arbeidet med dette kurset, sa Solvik-Olsen under lanseringen.

Line Langaas, som er prosjektleder i MA-ungdom, sier at utgangspunktet for prosjektet har vært at MA-ungdom ønsket å lage et undervisningsopplegg med fokus på rus i trafikken, som kan tas i bruk som en del av teorikurs eller trafikalt grunnkurs på trafikkskoler, i skoleverket og på andre arenaer hvor ungdom treffes.

– MA-Ungdom jobber for å øke trafikksikkerheten på norske veier ved å få ned kjøring i rus, og jobber med tiltak rettet mot ungdom. Føreropplæringen er en av de viktigste arenaene for å sikre gode holdninger i trafikken. Vi ønsker å styrke kunnskapen om rusens konsekvenser i trafikken ved å lage et ferdig undervisningsopplegg for trafikklærere og andre.

Fagkonsulent i Trafikkforum Tore Johannessen har nylig gjennomført en kursrekke for ungdomskolelærere som skal undervise i trafikk valgfag i ungdomskolen. Han sier at e-læringsprogrammet er et nyttig verktøy, som kan brukes både på trafikkskolene, på trafikk valgfag i ungdomskolen og som rent digitalt læringsverktøy.

MA-Ungdom har utviklet kurset i samarbeid med en prosjektgruppe bestående av Eirik Olaussen fra Sande Trafikkskole, daglig leder i Trafikkforum Stig Ohrvik, Rita Helen Aarvold fra Vegdirektoratet og Anne Beate Budalen, som er rådgiver i trafikksikkerhet hos MA – rusfri trafikk.

Foto: MA-Ungdom.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.