Hæren deltar med Brigade Nord på øvelse Northern Wind i Sverige

hæren

Øvelse Northern Wind gir Brigade Nord mulighet til å øve integrert sammen med allierte NATO-styrker i et høyintensitetsscenario under vinterforhold i nord.

Øvelsen er en internasjonal øvelse. Sverige er vertsland. De nordiske landene har gjort det enklere for sine militære styrker å øve og trene hos hverandre og øvelsen er med på å styrke det nordiske forsvarssamarbeidet (NORDEFCO). Øvelsen arrangeres i Norrbotten i perioden 18-27. mars. Både luft og bakkestyrker deltar. 339 skvadronen støtter som normalt brigadens operasjoner. 

Trening av brigadesystemet og samvirkeoperasjoner på det taktiske nivået er det primære øvingsmålet. Summen av deltagende nasjoner, forsvarsgrener og kapabiliteter skaper en meget god arena for at Brigade Nord kan øve samvirkeoperasjoner i et multinasjonalt, fellesoperativt miljø. 

Under øvelsen deltar Brigade Nord, forsterket av NATO-allierte britiske og amerikanske enheter. Motstanderen er en svensk brigade forsterket av finske styrker. Totalt deltar nærmere 10 000 soldater på øvelsen fra Norge, Finnland, Sverige, USA og Storbritannia. Brigade Nord med integrerte og underlagte allierte styrker stiller ca. 5000 soldater. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.