Pensjonistforbundet etterlyser eldreministeren

penjonistforbundet

Pensjonistforbundet er landets desidert største organisasjon for alderspensjonister og uføretrygdede. I juni avholdes landsmøte på Storefjell høyfjellshotell på Gol. I fire dager skal eldrepolitikk diskuteres på det velkjente landsmøtehotellet, men uten at noen fra regjeringen finner tid eller anledning til å tale til landsmøtet.

Som nyutnevnt eldreminister ville landsmøtet vært en god anledning til å høre hva pensjonistene er opptatt av. Statsråd Åse Michaelsen var invitert til å overvære hele landsmøtet, men takket ja til å komme tirsdag 5. juni til lunsj. Men nå har hun takket nei til å delta.

– Vi registrerer at regjeringen Solberg har utnevnt Åse Michaelsen til eldre- og folkehelseminister. Hun gjør sikkert en god jobb som folkehelseminister, men har åpenbart ikke tid til å snakke med landets pensjonister. Det er synd, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Eldreminister Åse Michaelsen møtte heller ikke pensjonistorganisasjonene da de hadde kontaktmøte med regjeringen tidligere denne måneden, men sendte sin statssekretær.

– Det er et spesielt signal eldreministeren sender oss pensjonister. Vi klarer fint å avholde landsmøte uten regjeringen. Vår invitasjon var vennlig ment. Hvis du som fagstatsråd lurer på hva som rører seg innenfor ditt fagområde, i dette tilfelle eldrepolitikk, hvor kan du enklest finne ut av det? Nettopp på det største eldrepolitiske verkstedet, vårt landsmøte, som bare avholdes hvert tredje år, sier forbundsleder Jan Davidsen.

Heller ikke statsminister Erna Solberg har funnet tid til å komme på landsmøte.

Pensjonistforbundet er en partipolitisk nøytral organisasjon med 230 000 medlemmer. På landsmøte kommer 180 delegater som blant annet skal meisle ut en ny politikk for de neste tre årene gjennom å vedta et nytt handlingsprogram.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.