Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

california usa

Amerikanske opplevelser og eksotiske langturer er det som tiltrekker flest nordmenn, ifølge en ny undersøkelse fra FINN reise. USA og Canada er landene flest nordmenn har som sin drømmedestinasjon, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat for FINN reise.

På spørsmålet «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har besøkt?», havnet USA & Canada foran Australia og øyparadiset Maldivene. USA gikk også i fjor til topps på listen.

Søker eksotiske opplevelser
Muligheter for unike opplevelser og at reisemålet oppfattes som eksotisk, er de viktigste kravene til de som vil reise.

Kommersiell direktør for FINN reise, Terje Berge, sier lave flypriser har gjort det enklere for mange nordmenn å få oppfylt feriedrømmen sin.

– USA har jo enormt mye å by på, fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst. Med flere direkteruter og økt konkurranse har det blitt enklere og rimeligere for mange å oppfylle USA-drømmen, sier Berge.

Foretrekker å planlegge ferien selv
Over halvparten av de spurte svarer at de foretrekker å planlegge ferien selv. Det tror Berge vil gjøre fjerne reisemål som Australia og Maldivene enda mer populære i fremtiden:

– Mange synes ikke det gjør noe å måtte ha et ekstra stopp på veien, så lenge billettene er billigere. Det er derfor gledelig å se at så mange nå oppfyller drømmene sine om å dra på ferie til eksotiske reisemål, sier han.

Daglig leder i USA Spesialisten, June Eggesbø Lundeby, sier det er mange muligheter for de som vil på opplevelsesferie til USA i 2019.

– USA er et enormt stort land og her vil det spille inn hva folk ønsker av ferien sin. Generelt sett er det New York, Florida, cruise i Karibien, California med Nevada og Hawaii som topper.

– Men vi ser at det er mange som har vært på ferie mange ganger i USA, som ønsker å oppleve noe annet i tillegg. Da kommer “road trip” gjerne inn og kanskje også et opphold på en “working farm”. Alaska er det også en del som snuser litt på.

Sjekk dette før du reiser
Marked- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.no, anbefaler folk å begynne letingen tidlig, hvis man vil gjøre kupp på drømmeferien:

– Dersom du vil sikre deg et konkret hotell er det viktig å bestille tidlig. Prisene på flybilletter blir også dyrere jo nærmere avreise man kommer. De billigste billettene går først.

Hun anbefaler også reisende å ta forholdsregler på lange flyturer.

– Kjøp deg opp på fly om det er mulig, slik at du får bedre plass. Det er verdt hver krone å sitte bedre på en lang flyreise. Bruk støttestrømper for blodsirkulasjonen, og ikke sitt stille hele tiden – beveg deg!

Drømmer om Norge også
Det er imidlertid ikke bare eksotiske reisemål og kjente utenlandsfavoritter som Spania, som får nordmenn til å legge ferieplaner. 35 prosent av oss planlegger en Norgesferie i løpet av 2019, ifølge Norstats undersøkelse for FINN reise.

Mange oppgir at de har hytter de reiser til, men flere lar seg også lokke av vår nordligste landsdel.

– Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling og snøscootersafari. Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, er noe vi ser at blir stadig mer populært – og disse destinasjonene er drømmedestinasjoner for svært mange av oss, sier Terje Berge i FINN reise:

– Det unike landskapet og naturopplevelsene i vår nordligste landsdel tiltrekker seg stadig fler.

Topplisten: «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har reist til enda?»
(kilde: Reiseundersøkelsen)

1. USA & Canada
2. Australia
3. Maldivene
4. Europa (uspesifiserte land)
5. Afrika (uspesifiserte land)
6. Italia
7. Japan
8. Asia (uspesifiserte land)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.