Dette dekker forsikringen ved Norgesferie

oslo sommer fjord

På grunn av koronakrisen og myndighetens reiseråd forventes det at de fleste av oss vil droppe sydenturen, og heller ta sommerferien i Norge i år. Å ha reiseforsikring blir ikke mindre viktig for det.

– Det er ingen grunn å droppe reiseforsikringen når man ferierer her hjemme. For det første har du dekning ved forsinkelser i reiseruten, forsinket bagasje eller tyveri og skadeverk på reisegods. For det andre dekker den nødvendige utgifter ved akutt sykdom eller ulykke, samt hjemtransport ved alvorlig sykdom eller dødsfall i familien. Leier du bil vil i tillegg egenandelen ved skade eller tyveri kunne være dekket, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Husk ispigger og kasteline når du skøyter på islagte vann

Anbefaler innboforsikring også
Avbestilling av reiser som skyldes sykdom dekkes også av reiseforsikringen, men avbestilling av innenlandsreiser som følge av koronaviruset er ikke omfattet. Velger du Norgesferie med bil kan det imidlertid være lurt å ha innboforsikring på stell også.

– Få tenker over at innboforsikringen har dekning utenfor hjemmet, men det har den altså. Den kan for eksempel dekke tyveri eller innbrudd i bil, brann hvor som helst i Norge, samt tyveri eller skadeverk på barnevogn, sykkel og sykkeltilhenger for å nevne noe, sier han.

Les også:  Har du boliglån? Da bør du ringe banken!

Ved reise til utlandet dekker Tryg nå avbestilling av:

  • Reiser i Norden med avreisedato frem til 15. juni.
  • Reiser i Europa med avreisedato frem til 20. juli.
  • Reiser til resten av verden med avreisedato frem til 20. august.
  • Tryg forlenger dekningen så lenge det foreligger reiseråd fra UD.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.