Dekktesterne er tilbake på YouTube

bildekk

Continentals nett-TV-serie Dekktesterne er tilbake for sesong 2. I serien kan man følge 14 norske bilister i deres hverdag som dekktestere. 

Det var i 2018 av Dekktesterne ble lansert for første gang, og suksessen ble umiddelbart en stor suksess med nesten 2,5 millioner visninger på Youtube. 

– Konseptet bak Dekktesterne er å la vanlige folk få teste dekkene våre. Alle som er med har sendt inn en videosøknad til oss, også har vi plukket ut de mest spennende kandidatene. Og vi har med et bredt spekter av mennesker. Unge og eldre, kvinner og menn og folk fra hele Norge, sier prosjektleder i Continental Dekk Norge, Unni Nilsen. 

Nå er sesong 2 i gang, og noen av deltakerne er gjengangere fra den første sesongen. Men det er også noen nye som er med. Den første oppgaven til Dekktesterne var å bli med på vinterdekktesting i svenske Östersund, hvor de blant annet fikk møte bilsportlegende og Continental-ambassadør Tommy Rustad. 

– Dagene i Östersund var helt utrolige. Vi fikk teste vinterdekk på forskjellig underlag, og blant annet høre forskjellen på forskjellige typer piggdekk, forklarer Dag Gjertsen fra Bergen, som er med i Dekktesterne for første gang. 

Etter besøket i Östersund har alle deltakerne fått lagt på nye sommerdekk fra Continental på sine biler, som de skal teste i tiden som kommer. Og i mai fikk de være med på en dag på Rudskogen, hvor de fikk testet vinterdekk på sommerføre og kjøre løp med Porsche Cayman. 

– Det var svært lærerikt å kjenne forskjellen på vinterdekk og sommerdekk på asfalt. Jeg hadde aldri trodd at det skulle være så stor forskjell. Bremselengden med de piggfrie vinterdekkene på våt asfalt var nesten dobbelt så lang som med sommerdekk, sier Maiken Wagmo fra Oslo. 

Følg med på www.dekktesterne.no fremover for å se alle episodene eller finn episodene på YouTube.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.