Banksamarbeid på Helgeland – Finanstilsynet har gitt tillatelse

eiendom bodø

SpareBank 1 Nord-Norge og Helgeland Sparebank etablerer et strategisk og fremtidsrettet samarbeid. SpareBank 1 Nord-Norge blir en langsiktig eier i Helgeland Sparebank med 19,99 % av egenkapitalbevisene. Helgeland Sparebank kjøper i den sammenheng SpareBank 1 Nord-Norges bankvirksomhet knyttet til filialene på Helgeland. 

SpareBank 1 Nord-Norge mottok 5. november 2020, tillatelse fra Finanstilsynet til å selge sin virksomhet som er knyttet til kontorene i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandessjøen. Videre godkjente Finanstilsynet at SpareBank 1 Nord-Norge kan bli eier av inntil 20 % av Helgeland Sparebank. 

Gjennomføring av transaksjonen vil fortsatt blant annet være betinget av at Helgeland Sparebank innhenter tillatelser fra Finanstilsynet til (i) å gjennomføre den planlagte emisjonen og (ii) Helgeland Sparebanks inntreden i SamSpar. Søknad om dette vil sendes Finanstilsynet fra Helgeland Sparebank separat i forkant av transaksjonen som ventes gjennomført i annet kvartal 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.