Ny ambisiøs Viaplay-serie med Per-Olav Sørensen

viaplay

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay teamer opp med den prisvinnende norske regissøren Per-Olav Sørensen for å lage en internasjonal dramaserie. «Kommando» utforsker Norges rolle i krigen i Libya gjennom fire kvinner.

Mellom 15. februar og 22. juli 2011 slapp norske jagerflypiloter rundt 600 bomber over Libya. Per-Olav Sørensens nye Viaplay-serie vil utforske hvorfor, og hva konsekvensene ble for de involverte.

Regissørens siste prosjekt, «Quicksand», er en av de utvalgte seriene i Berlinale Series under årets internasjonale filmfestival i Berlin. Sørensens dramaserie fra 2016, «Nobel», ble kåret til Europas beste miniserie under Prix Europa-utdelingen i Berlin. 

Les også:  Nytt abonnement for både 4G og 5G

Nå er han altså klar med et nytt ambisiøst prosjekt sammen med NENT Group og mediekonsernets nordiske strømmetjeneste Viaplay.

– De fleste av konfliktene i Afrika og Asia som Nato og Vesten deltar i er veldig kontroversielle. Ikke bare rundt det man ender å gjøre på bakkenivå, men også i diskusjonene bak lukkede dører før de politiske avgjørelsene tas. For seriens del er det viktig for oss å overraske, men også å gi innsikt, uten at det hele blir dokumentarisk. Vi vil underholde, men også provosere, forteller Per-Olav Sørensen.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret UEFA-kamper

Fire kvinner i fokus
Handlingen i «Kommando» drives fremover gjennom fire sentrale kvinner, og deres opplevelser: en norsk statsminister, en norsk jagerflypilot, en reporter i Al-Jazeera og en kommende terrorist bosatt i Birmingham i England. 

– Disse fire skjebnene vises parallelt og deres handlinger veves sammen og påvirker hverandre. Det å kunne fortelle konflikten fra deres perspektiver er fryktelig interessant, nokså skummelt og veldig underholdende som stort drama skal være, avslører Sørensen.

Les også:  Lys våken: Elleveåringer overnatter i kirken

«Kommando» produseres av Trond Håndlykken Kvernstrøm for The Oslo Company og Anders Tangen for Viafilm. Manusforfatterne er Jenny Lund Madsen og Christian Spurrier. Serien vil vises eksklusivt på Viaplay i Norden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.