Ba om fortgang i Nord Gondol

nfk

Da fylkestinget i Nordland var samlet på Sortland denne uken, tok fylkestingsrepresentant Knut Petter Torgersen opp bekymringen om fremdriften i Nord Gondol-prosjektet.

Fylkestingsrepresentant Knut Petter Torgersen ba om at fylkeskommunen skal bruke rollen som samfunnsutvikler i møtet med statsforvalterens og sametingets innsigelser.

–  Det er viktig at vi har demokratiske prosesser rundt denne type utbyggingsprosjekter. Men samtidig er jeg bekymret for at innsigelsene som har kommet stopper fremdriften i et av de mest spennende prosjektene vi har på Helgeland, sier Arbeiderpartiets Knut Petter Torgersen.

Han mener Gondolprosjektet vil kunne bli en spennende reiselivsdestinasjon i Nord-Norge. Det vil bidra til å skape flere helårlige arbeidsplasser på Helgeland.

–  Fylkeskommunen kan ta en overordnet rolle i denne saken. Nå er det behov fremdrift, ikke tunge forvaltningsprosesser, sier Torgersen.

I tillegg til å være et spennende reiselivsprosjekt vil Nord-Gondol også åpne Øyfjellet for alle, ifølge Torgersen.

–  Fra å være et fjell som de sprekeste av oss har tilgang til, vil gondolbanen nå sikre at mange flere av oss kan ta i bruk Øyfjellet. Dette perspektivet bør også være viktig for Statsforvalteren og Sametinget, avslutter Torgersen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.