Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

avinor

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

Torsdag 19. mai fattet Samferdselsdepartementet vedtak om at Avinor AS gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn. Konsesjonen har en varighet på 20 år. Vedtaket er fattet etter en grundig helhetsvurdering, hvor blant annet flysikkerhet, miljø og regional utvikling og bosetting inngikk.

– Konsesjonsvedtaket fra Samferdselsdepartementet er en viktig milepæl. Vedtaket betyr at Avinor kan fortsette prosjektet i henhold til fremdriftsplanen, og at anleggsarbeidet ved nye Mo i Rana lufthavn kan starte. Vi er glade for at Samferdselsdepartementet viser tillit til oss, samtidig som det gir oss et formelt klarsignal om å kunne gå videre med byggingen, sier konserndirektør, Thorgeir Landevaag, i Avinor.

Med det ferske konsesjonsvedtaket til grunn, ligger alt til rette for at anleggsstart starte allerede etter sommerferien i år.

– For oss lokalt har det vært klart allerede siden Avinors forprosjektet for ny, stor flyplass på Helgeland ble gjennomført i 2014/ 2015, at alle forhold for å få konsesjon er ivaretatt på en tilfredsstillende måte, sier Ole Kolstad som er styreleder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling. Henrik Johansen, adm.dir. i Polarsirkelen Lufthavnutvikling tilføyer at selskapet er veldig tilfreds med at Avinor har fullført arbeidet overfor Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet, og at konsesjon nå er gitt for igangsetting av anleggsarbeidet.

Ordfører, Geir Waage, i Rana kommune slutter seg til dette, og sier at: – Dette er en viktig milepæl som viser at Avinor jobber meget godt med gjennomføringen av ny flyplass i Mo i Rana, for Helgeland. Nå er vi et skritt nærmere at vår region får et flyplasstilbud på lik linje med resten av landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.