Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

avinor

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

Torsdag 19. mai fattet Samferdselsdepartementet vedtak om at Avinor AS gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn. Konsesjonen har en varighet på 20 år. Vedtaket er fattet etter en grundig helhetsvurdering, hvor blant annet flysikkerhet, miljø og regional utvikling og bosetting inngikk.

– Konsesjonsvedtaket fra Samferdselsdepartementet er en viktig milepæl. Vedtaket betyr at Avinor kan fortsette prosjektet i henhold til fremdriftsplanen, og at anleggsarbeidet ved nye Mo i Rana lufthavn kan starte. Vi er glade for at Samferdselsdepartementet viser tillit til oss, samtidig som det gir oss et formelt klarsignal om å kunne gå videre med byggingen, sier konserndirektør, Thorgeir Landevaag, i Avinor.

Les også:  Mo i Rana sentrum: Anleggsarbeid gir perioder med stengte gater

Med det ferske konsesjonsvedtaket til grunn, ligger alt til rette for at anleggsstart starte allerede etter sommerferien i år.

– For oss lokalt har det vært klart allerede siden Avinors forprosjektet for ny, stor flyplass på Helgeland ble gjennomført i 2014/ 2015, at alle forhold for å få konsesjon er ivaretatt på en tilfredsstillende måte, sier Ole Kolstad som er styreleder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling. Henrik Johansen, adm.dir. i Polarsirkelen Lufthavnutvikling tilføyer at selskapet er veldig tilfreds med at Avinor har fullført arbeidet overfor Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet, og at konsesjon nå er gitt for igangsetting av anleggsarbeidet.

Les også:  Trygghetstreff for eldre i Rana

Ordfører, Geir Waage, i Rana kommune slutter seg til dette, og sier at: – Dette er en viktig milepæl som viser at Avinor jobber meget godt med gjennomføringen av ny flyplass i Mo i Rana, for Helgeland. Nå er vi et skritt nærmere at vår region får et flyplasstilbud på lik linje med resten av landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.