Avinor advarer mot dronebruk i nærheten av Bodø lufthavn

drone

Den siste tiden har det vært to droneobservasjoner ved Bodø lufthavn. Dette utgjør en stor sikkerhetsrisiko, og luftrommet blir derfor stengt når slikt skjer. Lufthavnsjefen ved Bodø lufthavn og Politiet i Bodø advarer mot konsekvensene av slik bruk.

Lufthavnsjefen ved Bodø lufthavn og Politiet i Bodø advarer mot konsekvensene av dronebruk nær lufthavnen.  

– En kollisjon mellom fly og drone kan resultere i alvorlige ulykker og tap av menneskeliv. I slike tilfeller risikerer droneføreren å stå til ansvar for millionerstatninger og fengselsstraff. Uforsvarlig droneflygning kan føre til livsfarlige situasjoner, særlig ved lufthavner, forteller seksjonssjef Espen Fagervoll ved Bodø politistasjon. 

Detaljerte retningslinjer fra Avinor

Særlig rundt lufthavner kan en drone utgjøre en stor fare, og Avinor har utarbeidet detaljerte retningslinjer for hver enkelt lufthavn.

– For fly som er i landings- eller avgangsfasen, utgjør droner en særlig stor fare, ganske enkelt fordi flyene er så nærme bakken at det er en reell kollisjonsfare mellom fly og drone. Dette kan medføre en uønsket luftfartshendelse eller i verste fall et flyhavari. Det er også grunnen til at det er forbudt å fly droner nærmere enn fem kilometer fra en lufthavn, med mindre man har avtalt dette med tårnet, sier lufthavnsjef ved Bodø lufthavn, Troels Sandreid. 

Avinor oppfordrer alle som skal fly en drone om å sette seg inn i regelverket.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.