Ny bok: Periodesystemet – Fra alkymi til kjernekjemi

helse forskning

Visste du at kalium kan forhindre kvikkleireskred, at svovel gir vonde kroppslukter, eller at jern kan bidra til å løse klimakrisa?

I boka «Periodesystemet – Fra alkymi til kjernekjemi» blir du kjent med periodesystemets geniale organisering av alle grunnstoffene i verden – og du får viktig kjemikunnskap.

Når man lærer periodesystemet å kjenne, kan man nemlig bruke det til å forutsi grunnstoffenes egenskaper og oppførsel i kjemiske reaksjoner.

Forfatter Annette Lykknes er kjemihistoriker og professor i kjemididaktikk ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU og medredaktør for Women in Their Element: Selected Women’s Contributions to the Periodic System.

Unni Eikeseth er også ansatt ved Institutt for lærerutdanning, og har utdanning i organisk kjemi og naturfagdidaktikk. Hun har skrevet «Jakten på stedsansen. Hvordan Edvard Moser og May-Britt Moser løste en av vitenskapens store gåter», og er tidligere vitenskapsjournalist i NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.