Åse Baustad Nordeide fra Bodø utvalgt til toppskole i Hong Kong

uwc

Etter sommeren reiser Åse Baustad Nordeide fra Bodø til Hong Kong for å fullføre videregående skole sammen med elever fra hele verden.

Li Po Chun UWC ligger i Hong Kong og ble grunnlagt i 1992. En viktig verdi på Li Po Chun er samfunnstjeneste, og det er anledning til å engasjere seg i mange ulike typer frivillig arbeid. Skolen tilbyr også muligheter for storbyliv og gir elevene en rik og variert kulturerfaring.

Skolen er en del av United World Colleges (UWC), som er et nettverk av skoler i 17 ulike land. Felles for alle skolene er at de jobber for å fremme fred og forståelse gjennom utdanning og at elever fra ulike kulturer lærer sammen.

– UWC-skolene er samfunn delt av uendelig mange kulturer og nasjoner, hvor man i klasserommet kan høre om problemer i Palestina fra en palestiner og hvor man istedenfor å bare lære om teori tar en praktisk tilnærming og prøver å hjelpe. UWC sin tilnærming til læring virket så utrolig appellerende for meg, sier Åse.

UWC Norge sender i samarbeid med Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning 41 norske elever til UWC-skolene, hvor de studerer med elever fra hele verden. Norske elever kan søke om opptak til UWC i første år av videregående skole. Etter to år får elevene det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate-diplomet.

– Et opphold på en UWC-skole åpner ikke bare dørene for studier ved prestisjetunge universiteter i hele verden, det gir også elevene en sterk forståelse av andre kulturer og et helt unikt nettverk av venner over hele verden, sier leder Elizabeth Sellevold i UWC Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.