Arktisk Filharmoni og Henning Kraggerud til Stormen i Bodø

klassisk musikk

Arktisk Filharmoni feirer Beethoven 250 år med nytt album og konserter. 21. februar slipper albumet «Metamorphosen»: Beethovens fiolinkonsert, Metamorphosen, Quartetto Serioso.

20. februar kommer Arktisk Filharmoni til Stormen Konserthus i Bodø for å lage en konsert for bodøværinger.

Med sin nye sjefdirigent Christian Kluxen på plass og Henning Kraggerud som solist/komponist/arrangør, er alt klart for en fenomenal utgivelse med den mest ikoniske av alle fiolinkonserter. Kraggerud har fremført Beethovens fiolinkonsert utallige ganger på konsertscener over hele verden, bl.a i Carnegie Hall – og den har fulgt ham fra han som liten gutt hørte den for første gang i Oistrakhs 1948-innspilling og forelsket seg fullstendig.

Les også:  Hjemmelading vs. Offentlig lading: Et kunnskapskompendium for elbileiere

Men først nå er tiden inne til å spille den inn, selvfølgelig med egenkomponerte cadenzaer. Kraggerud komponerte Mantra-Metamorfosen mens han øvde inn Richard Strauss berømte «Metamorfosen» til Arktisk Filharmoni sin festival på Svalbard i 2019. Men også i denne musikken lurer Beethoven umiskjennelig i kulissene. Albumet avsluttes med Beethovens kvartett nr. 11 i f-moll, i Kraggeruds eget arrangement; en av de mest kompakte av alle komponistens strykekvartetter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.