Storsatsning på norske testsentre for næringslivet

Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen gir rundt 130 millioner kroner for å videreutvikle dagens testsentre for næringslivet. I disse katapult-sentrene kan norske bedrifter teste ut sine ideer og løsninger, slik at de kan utvikle nye produkter og prosesser. Ordningen gjør veien fra idé til marked enklere.

– Vi gir 130 millioner kroner til katapult-sentrene for at de kan teste ut ny kunnskap og teknologi, som gjør at norske bedrifter kan lykkes i fremtiden, sier næringsminister Iselin Nybø.

Med katapult-sentrene legger regjeringen til rette for nyskapende og konkurransedyktige næringer i Norge, noe som er viktig for verdiskaping og for å kunne møte fremtidens utfordringer.

Næringslivet blir utfordret av raske teknologiske endringer og «det grønne skiftet». Dette gjør at man må finne frem til gode og bærekraftige løsninger.

– I katapult-senteret kan bedriften utvikle sine produkter og prosesser med den fremste tilgjengelige teknologien, sier administrerende direktør i Siva, Ingrid Riddervold Lorange.

Siva forvalter katapult ordningen på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet i samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet. I 2019 ble det bevilget 125 millioner kroner til ordningen. Siden ordningen ble etablert i 2017 er det utnevnt fem nasjonale katapult- sentre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.