Helt nye BMW M8 Gran Coupe

bmw

Med avdukningen av helt nye BMW M8 Gran Coupe, er den siste M-modellen i BMWs nye 8-serie nå på plass. Med fire dører, lengre akselavstand og et større bagasjerom, komplimenteres nå den sportslige og luksuriøse modellserien på BMWs øverste og raskeste hylle.

– Helt nye BMW M8 Gran Coupe er bilen for de som ønsker en god dose ekstravaganse og kjøreglede både til hverdags og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

BMW M8 Coupe og BMW M8 Cabriolet er allerede introdusert. På den internasjonale bilutstillingen i Los Angeles i november får publikum møte den tredje M-modellen i 8-serien for første gang. I april 2020 får den asfalt under hjulene rundt om på verdens veier.

Ren, rå kjøreglede
Helt nye BMW M8 Gran Coupe er utstyrt med en turtallsvillig 4,4 liters TwinPower V8-bensinmotor under panseret. Standardutgaven, om slik kan kalles standard, yter 600 hk med et dreiemoment på 750 Nm. Da gjøres sprinten fra 0-100 km/t unna på 3,3 sekunder. Går man for den ytterligere spissede varianten, BMW M8 Gran Coupe Competition, økes effekten til 625 hk mens samme sprintøvelse gjøres unna på raske 3,2 sekunder. Toppfarten for begge bilene er satt til 250 km/t, men kan oppjusteres til 305 km/t med tilvalget «M Driver’s package».

Kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinns Steptronic automatgirkasse og M xDrive firehjulsdrift. Det innovative firehjulsdriftsystemet, som først ble lansert i den nye generasjonen BMW M5, gjør det mulig å fordele kreftene mellom akslene på en helt ny måte. Til alle motorsport-puristers glede er det også mulig å sende alle kreftene til bakhjulene, og sjåføren kan stille inn ulike oppsett for bremsene gjennom de forskjellige kjøreprogrammene. Lyden fra de to parene med 100 mm eksosrør kan justeres fra førerplassen. BMW M8 Gran Coupe Competition har for øvrig M Sport eksosanlegg som standard – til glede for de audiofile blant oss.

Design med særegenheter
Helt nye BMW M8 Gran Coupe har tett designmessig slektskap med de andre 8-serie Gran Coupe-modellene, og flere av særegenhetene som man finner i BMW M8 Coupe og BMW M8 Cabriolet. Store luftinntak og markante spoilere og diffusorer er noen av kjennetegnene. Som på BMW M8 Coupe, er taket på BMW M8 Gran Coupe produsert i karbonforsterket plast (CFRP). Competition-varianten skiller seg ytterligere ut med optikk i sort høyglans.

Interiøret har også fått sine helt særegne detaljer. Et eget M-ratt med røde girskiftehendler, ny girspak og eksklusive M-sportsseter med M-setebelter er noe av det som kan nevnes. Skreddersøm i skinn og farger fra BMW Exclusive er selvsagt også en mulighet.

Med to markante bakseter er helt nye BMW M8 Gran Coupe en 4+1-seter. De ytre baksetene har samme utforming som sportsetene fremme. Med solid sidestøtte og integrerte hodestøtter bys det dermed på sportslig luksusfølelse også i baksetene. Bagasjeromsvolumet er på 440 liter.

– Sammen med nylige avdukede BMW X5 M og BMW X6 M, er helt nye BMW M8 Gran Coupe et bevis på at BMWs modelloffensiv foregår i alle segmenter, selv blant de mest sportslige og luksuriøse modellene som bærer M-logoen. Om det kommer mer? Det kan godt hende, avslutter Tegneby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.