Årets første mesterskap for OL-medaljør Hermann Tomasgaard

Norges Seilforbund

OL-medaljør i seiling, Hermann Tomasgaard, innleder sesongen kommende søndag. Der stiller han som en av favorittene til medaljefatet.

Den vesle italienske Middelhav-byen Andora er årets første stopp på veien mot et nytt OL for Hermann Tomasgaard fra Kongelig Norsk Seilforening. Hermann vant bronse i siste OL i Japan i klassen ILCA 7. Europamesterskapet som nå starter, foregår der fra 12. til 17. mars, og Hermann stiller som en av favorittene.

Hermann kommer rett fra et lengre opphold i den spanske byen Cadiz, der han har trent sammen med noen av verdens beste seilere i sin internasjonale treningsgruppe. Med seg har han hatt sin faste, spanske trener, Anton Garotte.

– Jeg føler meg i god form og er god forberedt, samtidig som jeg er spent på å se hvor jeg står i forhold til konkurrentene. Spesielt er jeg spent på å møte den australske OL-vinneren Matt Wearn, som ikke har konkurrert internasjonalt siden OL i 2021, sier Hermann.

Matt Wearn har slitt med Korona-ettervirkninger, men ifølge resultater i australske regattaer skal han være i form igjen.

OL-deltager Line Flem Høst fra KNS stiller også i EM i ILCA 6-klassen for damer. Også hun innleder med dette sin internasjonale vei mot neste OL.

Med på det norske laget i ILCA 7-klassen er også landslagsseilerne Theodor Middelthon fra Stavanger og Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund.

På deltagerlisten er også Christoffer Sørlie fra Fredrikstad, Jens Kaastad Ørjavik fra Bundefjroden og Sverre Langaas-Holt fra KNS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.