100 skisteder får raskere mobilfart i påsken

fjell dekning

Telenor har nå bygd ut 4G på de viktigste utfartsstedene landet over. Dette vil sikre kundene høye hastigheter og gode mobilopplevelser i påsken. Se liste over stedene nederst.

Telenor fortsetter med den omfattende utbyggingen og oppgraderingen av mobilnettet, og har akkurat passert 7000 mobilstasjoner med 4G. I tillegg til å bygge 4G der det tidligere har vært 2G og 3G, er deler av 900 Mhz-båndet frigjort til 4G og dermed økt kapasiteten på 4G.

– Med fortsatt fin vinter og mye snø i store deler av landet, forventer vi stor utfart i påsken. Og med vår siste oppgradering av mobilnettet, vil mange få langt bedre mobilopplevelser enn tidligere på hytta, i løypa og andre steder der våre kunder virkelig trenger fart og kapasitet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

På omkring 100 skisteder vil kundene denne påsken oppleve raskere hastighet enn i fjor.

– Det innebærer at flere kan ringe eller surfe på mobilen samtidig uten at brukeropplevelsen blir dårligere, forklarer Amundsen.

– Telenor legger stor vekt på mobilt bredbånd i hytteområdene. Alle de mest populære skianleggene skal ha god utendørsdekning, og de fleste har også god innendørsdekning, forteller Amundsen. Han forventer at Telenors mobilnett vil håndtere trafikkøkningen også denne påsken.

Tenk sikkerhet på fjellet
Aldri før har mobilnettet vært så godt utbygd i Norge, med flere teknologier som støtter både tale og surfing på nettet. Mobilen har også muligheten til å hjelpe mange som er i knipe, ved at man enkelt og raskt kan gi beskjed om hvor man er og hva man trenger hjelp til. Likevel er det viktig å understreke at mobilen ikke kan være den eneste sikkerheten på tur.

– Manglende dekning, kulde som slår ut batteriet, eller manglende batteri kan gjøre at mobilen ikke kan hjelpe deg om uhellet er ute. Da er det viktig å ha fulgt tur- og fjellvettreglene og gitt beskjed til familie og venner hvor turen gikk. Vi ønsker alle våre kunder en trygg og god påske, og oppfordrer alle til å tenke sikkerhet og ta med kart, kompass, sjøkart og helst maritim VHF hvis du er til sjøs, sier Amundsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.