10.000 skolebarn i Norge hjelper barn i andre land

forut

Utdanning er en vei ut av ekstrem fattigdom for mange barn i Sierra Leone. Dette skoleåret vil tusenvis av skolebarn i Norge løpe, lære og sørge for at flere får muligheten til å gå på skole.

FORUT Skoleløpet er en aksjon der barn i Norge lærer om globale temaer samtidig som de selv bidrar med viktig innsats. Over 10.000 elever er til nå påmeldt FORUT Skoleløpet dette skoleåret med temaet “Skole for alle”.

Blir kjent med Zainab
Skolene som er med får tilsendt pedagogisk materiell tilpasset en skoletime der elevene lærer om FNs bærekraftsmål og utviklingsarbeid i en global sammenheng. Gjennom en dokumentarfilm og et hefte blir elevene kjent med 11 år gamle Zainab fra Sierra Leone, et av verdens fattigste land.

Zainab går på skolen og trives der, men forteller om dager uten mat. Det gjør henne kvalm og svimmel med vanskeligheter for å konsentrere seg på skolen. To av de eldre brødrene hennes måtte gi opp drømmen om utdanning for å bidra til familiens inntekt. De jobber nå på rismarkene sammen med moren.

Årets materiell fokuserer på skolegang som en vei ut av fattigdom og som en døråpner for mange fattige barn. Samtidig er fattigdom også et hinder for utdanning.

Aktiv innsats for andre barn
FORUT Skoleløpet består, i tillegg til undervisningen, av et solidaritetsløp der elevene skaffer seg én eller flere sponsorer som betaler et fast beløp eller en sum per runde eleven løper på den oppgitte tiden. Denne måten å samle inn penger på er både fellesskapsbyggende og fleksibel. Skolene gjennomfører FORUT Skoleløpet når det passer. Noen arrangerer på høsten og noen på våren.

– Vi er veldig glad for at så mange vil være med på denne nye utgaven av FORUT Skoleløpet. Det er viktig at barn i den norske skolen lærer om FNs bærekraftsmål og ser at det nytter å engasjere seg og hjelpe andre. Vi tror de både får med seg nyttig lærdom og har det gøy underveis ved å delta, sier Kirsten Bjerkestrand Tschudi, som er pedagogisk kampanjeprodusent i FORUT.

Det er fortsatt mulig å melde seg på årets aksjon, som kan avvikles når skolen selv ønsker det i løpet av skoleåret.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.