Viking sender bergingsbiler til Ukraina

viking

Viking Redningstjeneste sender to bergingsbiler til Ukraina. Bilene skal bidra til viktig opprydningsarbeid i et land i krig.

– Vi er glade for å kunne bidra på vår måte, sier konsernsjef i Viking, Lars Goksøyr. 

Fredag kjørte den første av de to bergingsbilene til Ukraina.

– Situasjonen i Ukraina er fryktelig vanskelig, og bildene vi ser i mediene påvirker oss alle. Infrastrukturen i det ukrainske samfunnet har kollapset, og befolkningen trenger helt nødvendig utstyr. Dette er vår måte å hjelpe på, sier Goksøyr om valget av å sende tjenestekjøretøy dit.

Goksøyr håper bergingsbilene kommer til nytte, og hjelper samfunnet og menneskene på fote.

Viking bistod i 2022 økonomisk til hjelpeorganisasjonen Ukrainas Frihetshjelp.

 – Vi vurderte det slik at økonomisk bistand var det beste i første omgang. Når vi nå ser at det etterlyses tjenestebiler, som ambulanser og nyttekjøretøy, så var det naturlig å bidra med det vi kan og kjenner til. Det er konkrete bidrag som vi får bekreftet at kommer frem der behovet er størst og som vi håper bidrar i arbeidet, sier Goksøyr.

Den ene bergingsbilen forlot Norge forrige uke, den andre reiser i løpet av februar måned.

– Dette er gode, solide biler som har vært i bruk her i Norge allerede, det er godt å vite at de nå skal gjøre nytte for seg i et krigsherjet land, sier Goksøyr.

Innsamling av midler til bilene er et spleiselag mellom Viking sentralt, og lokale Vikingstasjoner omkring i landet.

– Tilbakemelding fra lokalt ansatte på Vikingstasjonene er at det dette er svært positivt. Følelsen av å bidra med noe fra oss er fint. Av erfaring vet vi jo hvor mye disse bilene kan hjelpe til i opprydningsarbeid som kan være vanskelig, sier Goksøyr.

Det er hjelpeorganisasjonen Ukrainas Frihetshjelp som vil stå for gjennomføring av transporten. Bergingsbilen kjøres ned til Ukraina av frivillige, sammen med aggregater, bærbare kraftstasjoner, parafinvarmere, arbeidslamper, presenninger, dieselvarmere, primuser og diverse medisinsk utstyr.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.