Verdensmester Karsten Warholm jakter nye rekorder på Bislett stadion

oslo kommune

Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg har rustet opp Norges mest kjente stadion med blant annet et splitter nytt banedekke som vil bidra til at Bislett fortsatt er med i jakten på fremtidige rekorder.

Torsdag 23. mai løp Norges første mannlige verdensmester i en løpsøvelse, Karsten Warholm, en testrunde på det nye underlaget. Startskuddet var det byrådsleder Raymond Johansen som stod for, mens et samlet norsk pressekorps dokumenterte begivenheten.  

– Bislett stadion er ikke bare et landemerke i Oslo hvor verdenseliten jakter nye rekorder. Bislett er også en særdeles viktig møteplass for breddeidretten hver eneste dag. Selve stadion setter også rekorder i gode miljøløsninger, sa byrådsleder Raymond Johansen og viste til at Bislett stadion var første stadion i Norge med både solcelleanlegg og eget energilagringssystem.

Oslo kommune har totalrehabilitert banedekke og bidrar med det til konkurransedyktige forhold til Oslo Bislett Games 13. juni.

– Det nye underlaget føltes bra ut å løpe på, det er ikke dekke det skal stå på, sa Karsten Warholm, etter løpet på Bislett stadion i dag.

Totalrehabilitering
Hele friidrettsbanen på Bislett stadion har blitt totalrehabilitert. Arbeidet er utført iht det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, sin høyeste spesifikasjon for friidrettsbaner, klasse en.

Bislett har blitt en førsteklasses friidrettsbane, hvor alle flater for friidrett (løp, hopp og kast) har fått nye kvaliteter og nytt kunststoffdekke. Alle flater har blitt merket opp på nytt. I tillegg er det utført arbeid mellom fotballbanen og løpebanen.

Miljøtiltak 
Fra 2017 til 2019 har Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i samarbeid med Bislett Alliansen og Zero gjennomført en rekke tiltak, for å gjøre anlegget mer miljøvennlig og bidra til at Oslo Bislett Games skal bli verdens mest bærekraftige friidrettsstevne.

– Bislett stadion har blitt et miljøfyrtårn i praksis, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, og legger til at samarbeidet med Bislett Alliansen og Zero har inspirert og utfordret foretaket til å tenke i nye baner når det gjelder miljøvennlige idrettsarenaer for fremtiden.

All varme og strøm som leveres til Bislett stadion skal komme fra fornybare kilder, og det har blitt gjennomført tiltak for å kutte i energiforbruket. Under Bislett Games reiser alle utøverne med miljøvennlig transport – og det er innført kildesortering.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.