Verdensmester Karsten Warholm jakter nye rekorder på Bislett stadion

oslo kommune

Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg har rustet opp Norges mest kjente stadion med blant annet et splitter nytt banedekke som vil bidra til at Bislett fortsatt er med i jakten på fremtidige rekorder.

Torsdag 23. mai løp Norges første mannlige verdensmester i en løpsøvelse, Karsten Warholm, en testrunde på det nye underlaget. Startskuddet var det byrådsleder Raymond Johansen som stod for, mens et samlet norsk pressekorps dokumenterte begivenheten.  

– Bislett stadion er ikke bare et landemerke i Oslo hvor verdenseliten jakter nye rekorder. Bislett er også en særdeles viktig møteplass for breddeidretten hver eneste dag. Selve stadion setter også rekorder i gode miljøløsninger, sa byrådsleder Raymond Johansen og viste til at Bislett stadion var første stadion i Norge med både solcelleanlegg og eget energilagringssystem.

Les også:  Amalie Snøløs og Stian Blipp konkurrerer i ny TV 2-serie

Oslo kommune har totalrehabilitert banedekke og bidrar med det til konkurransedyktige forhold til Oslo Bislett Games 13. juni.

– Det nye underlaget føltes bra ut å løpe på, det er ikke dekke det skal stå på, sa Karsten Warholm, etter løpet på Bislett stadion i dag.

Totalrehabilitering
Hele friidrettsbanen på Bislett stadion har blitt totalrehabilitert. Arbeidet er utført iht det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, sin høyeste spesifikasjon for friidrettsbaner, klasse en.

Les også:  «Nødlandslaget» knuste Nations League-rekorden på TV 2

Bislett har blitt en førsteklasses friidrettsbane, hvor alle flater for friidrett (løp, hopp og kast) har fått nye kvaliteter og nytt kunststoffdekke. Alle flater har blitt merket opp på nytt. I tillegg er det utført arbeid mellom fotballbanen og løpebanen.

Miljøtiltak 
Fra 2017 til 2019 har Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i samarbeid med Bislett Alliansen og Zero gjennomført en rekke tiltak, for å gjøre anlegget mer miljøvennlig og bidra til at Oslo Bislett Games skal bli verdens mest bærekraftige friidrettsstevne.

Les også:  Amalie Snøløs og Stian Blipp konkurrerer i ny TV 2-serie

– Bislett stadion har blitt et miljøfyrtårn i praksis, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, og legger til at samarbeidet med Bislett Alliansen og Zero har inspirert og utfordret foretaket til å tenke i nye baner når det gjelder miljøvennlige idrettsarenaer for fremtiden.

All varme og strøm som leveres til Bislett stadion skal komme fra fornybare kilder, og det har blitt gjennomført tiltak for å kutte i energiforbruket. Under Bislett Games reiser alle utøverne med miljøvennlig transport – og det er innført kildesortering.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.