Unngå at drømmeboligen blir et mareritt

bolig fjord natur

Nå er det høysesong for boligsalg i Norge. Unge mennesker som glemmer at ny bolig kan gi behov for nye forsikringer, kan havne i trøbbel.

Tall fra Eiendom Norge viser at mai og juni var de månedene hvor det ble solgt flest boliger i 2017. Det innebærer en stor risiko for nye boligeiere å ta sommerferie før man kartlegger forsikringsbehovet.

– For mange nye boligkjøpere kan det brede tilbudet av forsikringer i markedet virke uoversiktlig. Det er viktig at man gjør en vurdering av egne behov, og velger tilbud som er tilpasset disse. Man bør absolutt ikke la humla suse og gå uforsikret. Det kan fort bli dyrt, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Flytte hjemmefra
Når man flytter hjemmefra og inn i egen bolig, må man passe på at egne eiendeler er forsikret gjennom innboforsikring.

– Noen opplever å miste alt de eier i for eksempel brann. Uten innboforsikring, får man ingenting igjen. Det er viktige å sjekke om du trenger å tegne innboforsikring når du flytter hjemmefra, eller om du er dekket gjennom dine foreldres innboforsikring eller gjennom medlemskap i fagforeninger, sier Persson.

Fra leilighet til hus
Mange unge mennesker som er i ferd med å stifte familie, flytter fra leiligheter som er forsikret gjennom sameiet, til boliger hvor man selv må sørge for å tegne husforsikring.

– Det holder ikke med innboforsikring når du flytter fra borettslag til eget hus. Hver enkelt av oss er ansvarlig for å sikre verdien til bygningsmassen. Når du går inn i detaljene for husforsikring kan man ofte velge en standardpakke eller en utvidet pakke som dekker for eksempel håndverkerfeil og vannlekkasje fra tak, sier Persson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.