Tror ikke på elbil-løfter

tesla

Åtte av ti nordmenn tror ikke på regjeringens elbilambisjon. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført Respons Analyse på vegne av Agder Energi.

Målet om at alle personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler ble satt i Nasjonal transportplan, men 78 prosent tror altså ikke regjeringen innfrir. 12 prosent tror nullutslippsmålet blir nådd.

Aller størst er skepsisen i Hedmark og Oppland, der fattige fire prosent tror nybilsalget i 2025 kun er nullutslippsbiler.

– Til tross for gunstige subsidieordninger og en av verdens allerede mest elektrifiserte bilparker, blir ikke politikerne trodd på nullutslippsambisjonen. Spørsmålet blir om bilprodusentene kan leve på til ambisjonen, og hvilke virkemidler politikerne kan bruke for å realisere ambisjonen, sier konsernsjef i Agder Energi Tom Nysted.

Undersøkelsen ble gjennomført i forbindelse med Agder Energi-konferansen, og det er andre året på rad spørsmålet ble stilt befolkningen. På ett år har nordmenns tro på elbiler falt noe, fra 15 prosent i fjor mot årets 12 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.