Nå er de norske grønnsakene på sitt beste, og da passer det med en oppskrift med Parma-skinke og grønnsaker:
4 porsjoner:
2 gulrøtter (eller regnbuerøtter)
2 persillerøtter
1 liten sellerirot
Salt og pepper
8 skiver Prosciutto di Parma
8 stilker estragon
2 ss olivenolje
4 ss honning
Fremgangsmåte:
- Skrell grønnsakene og del dem i like store staver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og damp grønnsakene møre.
- Pakk grønnsakene og estragonen i Prosciutto di Parma. Fordel grønnsakene slik at du får 8 pakker. Krydre ruladene med litt pepper. Legg ruladene på et bakebrett og pensle dem med olivenolje.
- Stek ruladene i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Pensle ruladene med honning og stek dem videre til grønnsakene er helt møre og spekeskinken er gyllen og sprø.
Tips: Disse ruladene passer perfekt som er liten forrett, eller som tilbehør til kyllingen, laksen eller biffen.