Oppskrift: Honningbakte grønnsaker i sprø Prosciutto di Parma

lynx

Nå er de norske grønnsakene på sitt beste, og da passer det med en oppskrift med Parma-skinke og grønnsaker:

4 porsjoner:

2 gulrøtter (eller regnbuerøtter)
2 persillerøtter
1 liten sellerirot
Salt og pepper
8 skiver Prosciutto di Parma
8 stilker estragon
2 ss olivenolje
4 ss honning

Fremgangsmåte: 

  • Skrell grønnsakene og del dem i like store staver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og damp grønnsakene møre. 
  • Pakk grønnsakene og estragonen i Prosciutto di Parma. Fordel grønnsakene slik at du får 8 pakker. Krydre ruladene med litt pepper. Legg ruladene på et bakebrett og pensle dem med olivenolje. 
  • Stek ruladene i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Pensle ruladene med honning og stek dem videre til grønnsakene er helt møre og spekeskinken er gyllen og sprø.

Tips: Disse ruladene passer perfekt som er liten forrett, eller som tilbehør til kyllingen, laksen eller biffen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.