Tre nydelige juleretter med Prosciutto di Parma

lynx

Mange blir lei av tung julemat med masse fett og lukt. Så hva med å prøve noen utradisjonelle julemiddager som er raske og lette å lahe i juletida?

Prøv en smakfull vri på tre norske juleretter! Hva med å lage kalkun eller torsk pakket inn i Prosciutto di Parma? Innimellom all den fete julematen kan du servere salaten med klementiner og fiken.

Kalkunbryst i Prosciutto di Parma med stekt rosenkål:

4 porsjoner
800 g kalkunbryst
Salt og pepper
8 skiver Prosciutto di Parma
2 ss olivenolje
4 ss smør
400 g fersk rosenkål
600 g mandelpoteter

Fremgangsmåte
• Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje.
• Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver.
• Del rosenkålene i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering.
• Kok mandelpotetene i lettsaltet vann til de er møre.

Juletorsk i Prosciutto di Parma med grønn ertepuré:

2 porsjoner
300 g torskeloin 
Salt og pepper
4 skiver Prosciutto di Parma
300 g frosne grønne erter
1 dl fløte
2 ss smør
400 g mandelpoteter
2 ts grov sennep

Fremgangsmåte
• Skjær torsken i to porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma.
• Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
• Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den.
• Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.
• Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.

Julesalat med sprø Prosciutto di Parma, fiken og klementindressing:

2 porsjoner
4 skiver Prosciutto di Parma
2 stk. klementiner
1 pose ruccolasalat
2 ss olivenolje
1 bøffelmozzarella
2 stk. ferske fiken, i båter
1 rødløk, i båter
Salt og pepper

Fremgangsmåte
• Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.
• Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen. 
• Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola. Vend forsiktig inn klementindressingen.
• Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.