Hyller «den ukjente Elvis» med ny radioserie

elvis presley

16. august er det 42 år siden Elvis Presley døde, 42 år gammel. Det markerer Radio Vinyl med en helt ny serie om ikonet.

Selv om Elvis’ karriere fikk en brå slutt etter bare 23 år, har den enestående musikalske arven hans hatt imponerende holdbarhet. De som først har latt seg fascinere av den karismatiske mannen med den store stemmen, forblir gjerne Elvis-fans livet ut. Og stadig oppdager nye generasjoner «The King of Rock and Roll».

I radioserien «Den ukjente Elvis» får du høre sanger og historier som ikke er kjent for andre enn de aller mest ivrige Elvis-tilhengerne. Men også blodfansen har mye å glede seg til – bak serien står nemlig Elvis-kjenneren Tor Andersen, kjent fra musikk- og underholdningsprogrammer på P4 og NRK.

– Elvis hadde en egen evne til å gå inn i hver eneste låt og fremføre dem som skuespiller like mye som vokalist. Han synger ikke bare sangene – han fremstiller dem, sier Andersen.

Den sterke Elvis-interessen startet da han gikk i tredjeklasse på barneskolen i 1957.

– En klassekamerat hadde en eldre bror som var Elvis-fan. Når storebror ikke var hjemme, tyvlyttet vi til LP-platene hans.

Med den nye serien vil lytterne få mulighet til å oppdage ukjente sider av en av musikkhistoriens aller største stjerner. Kanskje får de til og med like sterke musikkopplevelser som Andersen gjorde som niåring.

– De som ikke har dypdykket i Elvis-diskografien ennå kan se frem til å høre fantastiske sanger de kanskje ikke har hørt før. Mye av serien består av innspillinger fra sekstitallet, da han var veldig produktiv. Ved siden av å spille inn to-tre album i året med låter fra alle filmene han lagde, rakk han også å lage egne studioalbum, sier Andersen.

– Men serien er også for ihuga fans og Elvis-nerder. Kanskje dukker det opp fakta de ennå ikke har innlemmet i Elvis-kunnskapen sin. Uansett får man anledning til å høre låtene på nytt – og det fortjener de!

«Den ukjente Elvis» sendes hver dag på Radio Vinyl fra 16. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.