Tre gull og to sølv til Norge i VM i vintertriatlon

Norges Triatlonforbund

I sitt første internasjonale mesterskap i vintertriatlon, tok Hans Christian Tungesvik (født 1992) gull i Andorra lørdag. I juniorklassen vant Sivert Ekroll og Julie Meinicke, mens Casper Rønning og Theresa Fürstenberg begge tok sølv.

Rønning vant juniorklassen i fjor, mens alle de andre debuterte i internasjonalt mesterskap på øvelsen.

Vintertriatlon besår av løping, terrengsykling og langrenn. Alt foregår på snø. Idretten har være dominert av russiske utøvere i mange år. 

Tungesvik, som tidligere har vunnet Norseman, og som i fjor høst tok Norgesrekorden på 200 km temposykling, sikret seg seieren gjennom den desidert raskeste tiden på langrennet, etter å ha holdt seg blant de 10 fremste på løping og sykkel.

– Jeg klarte å ta igjen de som ledet på den første runden på ski. På den siste runden klarte jeg å kose meg og tenke over hvor heldig jeg er som kan være her og konkurrere i Pyreneene. Dette var en sterk opplevelse som jeg kommer til å kjenne på i lang tid, sa Tungesvik til TriathlonLIVE etter løpet.            

I elite herrer var det russiske Pavel Andreev, som har vunnet VM 8 ganger tidligere, som tok sølv. Bronse gikk til Giuseppe Lamastra fra Italia.

Konkurransen i Andorra foregikk på 2000 meter høyde. Distansen for elite herrer og kvinner var 6,2 løping, 11,8 km terrengsykling og 10 km langrenn. Juniorklassen konkurrerte over 3,2 km løping, 4,9 km sykling og 4,4 km langrenn.

Norgesmester i vintertriatlon, Øivind Bjerkseth, ble nummer 18. Tidligere U23-verdensmester Elisabeth Sveum lå svært godt an i eliteklassen for kvinner, men misset at hun fikk en tidsstraff. I triatlon må tidsstraff sones på angitt plass. Siden Sveum unnlot å sone, ble hun diskvalifisert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.