LESERINNLEGG: Hvem tar ansvaret for det digitale skillet?

eldre spill

I sitt landsmøte til helgen, vil Høyre gå inn for at «all skriftlig kommunikasjon med myndighetene skal være digital innen 2025.». Seniornett har arbeidet med å digitalisere alle landets seniorer i over 20 år nå, og vi vil støtte denne politiske ambisjonen – digitaliseringen vil tvinge seg igjennom i alle funksjoner og oppgaver i samfunnet.

På sikt hersker det ingen tvil om dette. Men tempoet, gitt dagens nivå på satsningene fra offentligheten, vil vi sette et stort spørsmålstegn ved. Det er rundt 400 000 mennesker her i landet som står helt utenfor «det digitale gjerdet» og det vil kreve en formidabel innsats for å lære opp og støtte denne gruppen.

Støtte – fordi vi må huske på at det er ikke bare opplæring som må på plass: digitale kunnskaper er ferskvare i denne raskt foranderlige digitale verden. Det er ikke som å sykle: har man først lært det, så sitter det. Å forbli i den digitale verden krever kontinuerlige oppdateringer og motiveringer.

Det hersker en form for «utenforskap» i dag, mellom de digitale og de ikke-digitale, og dette skillet vil forsterkes ved å gå for fort frem uten at det settes inn massive tiltak, mener vi i Seniornett.

Men ambisjonen støttes fullt ut! Bare det ikke blir en festtale uten kraft bak.

Karin Moe Røisland

Styreleder i Seniornett Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.