julelys

20 hjemmeulykker i Nordland hver dag frem mot jul

Dagene frem mot helgen er høytid for å pynte til jul, både inne og ute. Slik kan du unngå å havne på legevakten. – Få ting er kjedeligere enn å skade seg... Les mer »
vinter trafikk vei

Denne overlevelsespakken bør du ha i bilen om vinteren!

Kulden har begynt å feste seg. Vinterens bilturer kan by på overraskelser og bli mer krevende enn du tror. – Det er lurt å ha med en overlevelsespakke i bilen gjennom den... Les mer »
bil ratt speedometer

If advarer om musespising på biler i vinter

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke den jevnlig for hjemme alene-fester. Hvis det oppstår... Les mer »

Nyheter på Ranaposten.no hele vinterferien

Det er snart vinterferie i Norge, i år er vinterferien uke 9 som starter 27 februar og varer til og med 5 mars. Men Ranaposten.no vil publisere nyheter som vanlig. – Vi kommer... Les mer »
natt sentrum

1 av 4 sykler om vinteren

I en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk svarer 28 prosent av de spurte syklistene at de også sykler om vinteren. – Antallet helårssyklister øker, spesielt blant de under 30 år.... Les mer »
slalom gutt barn

Mange overvurderer skiferdighetene i vinterferien

Hvert år avbryter mange nordmenn skiferien på grunn av beinbrudd. – Velg rett farge på nedfarten, og unngå “knokkelekspressen” hjem, sier skadeforebygger. I en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for Fremtind, svarer... Les mer »
hytte

Nå bør du måke hyttetaket

Nå er det mye snø i fjellet, og mange hytter er ikke dimensjonert for å tåle store snømengder. – Venter du for lenge med å måke, kan hytta i verste fall bli... Les mer »
finnmark troms

Kaldeste desember på 10 år!

Sist måned ble den kaldeste desember siden 2012, og samlet var landet 20 prosent tørrere enn normalt. Arktis var delvis varmere og delvis kaldere enn normalen. Utbredelsen av sjøis i Arktis var... Les mer »
snø hus

Husk å kjøre inn piggdekkene dine!

For å få mest mulig ut av piggdekkene dine bør de kjøres inn de første kilometerne.  -Ved å kjøre rolig de første kilometerne så fester piggene seg ordentlig i dekkene, og vil... Les mer »
mesta

Brøytebilene kjører to millioner kilometer i måneden

Mesta har 1600 brøytebiler som står klare til innsats slik at folk kommer trygt fram i jula. – Vi gjør det vi kan for å få folk fram og tilbake fra julefeiringa,... Les mer »