Sven Mollekleiv leder Qatar-utredning

Norges Fotballforbund

Utvalget skal utrede sentrale forhold som skal ligge til grunn for et vedtak om Qatar-spørsmålet fram til ekstraordinært forbundsting 20. juni. Mollekleiv får med seg et bredt og representativt utvalg, der sammensetningen er under arbeid. Utvalget vil være på plass i løpet av neste uke, og kan da starte sitt arbeid.

Bestillingen til utvalget er å vurdere hvordan Norge skal forholde seg til at et fotball-VM arrangeres i et land som Qatar, som på flere områder bryter menneskerettighetene – og hvilket virkemiddel som skal tas i bruk for å markere vår holdning.

– Flere har, med ulike ståsteder i Qatar-spørsmålet, pekt på og spilt inn Sven Mollekleiv i denne rollen. Han har lang erfaring med internasjonale spørsmål, konflikter, mekling og håndtering av store, komplekse spørsmål. Han kjenner også idretten godt. Mollekleiv er flink til å balansere krevende problemstillinger, lytte og inkludere. Grunnlaget er lagt for et godt utvalgsarbeid, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Det er cirka tre måneder til det ekstraordinære forbundstinget, men utvalget har en arbeidsperiode på cirka to måneder. Det skyldes at dokumenter med saker som skal behandles må sendes ut senest fire uker før tinget settes.

– Jeg takker for tilliten til å bidra til at fotballtinget får et best mulig grunnlag til å fatte et klokt ,verdibasert, resultatorientert og framtidsrettet vedtak i Qatar-spørsmålet, sier Sven Mollekleiv.

Det jobbes med å sette sammen et bredt utvalg, og Sven Mollekleiv vil selv ta del i dette arbeidet nå. Ambisjonen er å etablere et utvalg med god balanse i meninger, kompetanse og erfaring i og utenfor fotballen/idretten.

Mollekleiv har svært bred erfaring fra lignende arbeid. Han har vært generalsekretær i Røde Kors i ti år og president i ni år, og hatt en lederrolle i internasjonale Røde Kors i 20 år.

Hans arbeid i og med krig og konflikt, naturkatastrofer, ulykker og terror har gitt erfaring fra krisehåndtering, og forhandlinger og press for å oppnå resultater har vært en del av hverdagen på tvers av frontlinjene. Internasjonale forhandlinger som Geneve-konvensjonens vokter har gitt nyttig erfaring.

Mollekleiv har også sittet i konsernledelsen til Det Norske Veritas, der kjernekompetansen er identifisere, måle og håndtere risiko. I det arbeidet har han også jobbet med UN Global Compact og World Business Council for Sustainable development.

Mollekleiv har også bred erfaring fra idretten og frivilligheten. Hovedfag og lederroller på NIH, lederroller i NIF og NFF samt erfaring som manager for hockeylandslaget, styreleder i VIF Fotball og trener på ulike nivåer. Han har også vært styreleder i Frivillighet Norge, styremedlem i Amnesty og Flyktningerådet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.