Tolletaten beslagla 50 kilo kokain i konteiner

Tolletaten

Tolletaten følger nøye med på konteinertrafikken til Norge . Overvåkingen førte nylig til tollbeslag av omlag 50 kilo kokain i en konteiner i Oslo havn. Totalt er det avdekket smugling av 1,8 tonn kokain i Norge i 2023.

Tim Gurrik er leder for område Oslofjord i Tolletaten. Han forteller at tollbeslaget er resultat av godt etterretningsarbeid og utvelgelse av riktig konteiner som ga treff. Narkotikaen var skjult i en konteiner som kom til Norge fra Ecuador. Tolletaten har også tidligere avdekket narkotikapartier gjemt i konteinere fra Sør-Amerika.

– Etaten har spesielt fokus på transporter fra land med høy produksjon av narkotika, tilkjennegir Tim Gurrik. 

Konteinere er den mest brukte måten å frakte varer over lengre distanser på. Konteinere fraktes i fartøy, i fly og transport på landeveg   Det betydelige antallet konteinere som hele tiden er i bevegelse verden rundt gjør også konteinere til en mye brukt smuglingsmetode. 

– Konteinere gir plass til store mengder narkotika og andre forbudte varer blant de lovlige varene. Dette gir tolletatene utfordringer, og det blir som å lete etter den berømte nåla i høystakken, erkjenner områdeleder Tim Gurrik. 

Daglig beslaglegges det store mengder narkotika i konteinere rundt i verden som resultat av det internasjonale samarbeidet mellom toll- og politimyndigheter. 

Det er aldri tidligere beslaglagt så mye kokain i Norge som i 2023. Så langt i år er det avdekket smugling av 1,8 tonn kokain. De største kokainbeslagene  er gjort i varepartier som kom i konteinere om bord i fartøy eller på landeveg. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.