Titusener av jegere drar til fjells

Foto: Regine Emilie Mathisen

Ventetiden er over for 60 000 norske jegere. Nå starter jakta på rype og skogsfugl. Statskogs tilbud er revet bort i store deler av landet, men det er fortsatt jaktmuligheter.

10. september er jaktstart for både rype og skogsfugl i Norge. Det betyr jaktstart for titusener av jegere landet rundt.

– Nå er fjellet på sitt aller vakreste, og mange får fantastiske turer samtidig som de høster sunn og utrolig god mat, sier fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Breisjøberget merker at svært mange ønsker seg jakt hos Statskog. Særlig i Sør-Norge er det stor rift om Statskogs tilbud.

– Vi skal bidra til at folk flest får tilgang til å jakte til akseptable priser. Vi kunne nok tilbudt minst dobbelt så mye jakt, og samtidig hatt utfordringer med å dekke etterspørselen. Det gjelder særlig i befolkningstette områder i Sør-Norge, sier Breisjøberget.

I Midt-Norge er det fortsatt en del jaktmuligheter, og store områder i Nordland og Troms er tilgjengelig for rypejakt.

Det er særlig en type jakt som har et oppsving i populariteten.

– Skogsfugljakt ser tydeligvis ut til å friste stadig flere, for her merker vi en veldig stor pågang. Samtidig svinger alt naturlig sammen med bestandsutviklingen som vi sjekker årlig gjennom omfattende taksering, sier Breisjøberget som samtidig oppfordrer jegere til å prøve nye typer jakt.

– Jakt på for eksempel and, gås og due kan virkelig anbefales. Fin jakt, god mat og gjerne arter som tåler beskatning godt, sier Breisjøberget.

Foto: Regine Emilie Mathisen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.