Test deg selv: Hvilket kroppsspråk signaliserer du når du dater?

dating

For å gjøre oss klokere på de skjulte kroppssignalene vi sender ut når vi dater, har Tinder samarbeidet med kroppsspråkekspert, Adrienne Carter. Basert på tolkninger av ulike kroppsspråksignaler fra en rekke single, avslører Adrienne fem personligheter basert på kroppsspråk når du dater.

Kroppsspråk spiller en stor rolle når vi dater, og dersom du ikke vet hvordan du skal tolke kroppsspråket, kan det fort føre til misforståelser. Men hvis du vet hvordan du skal lese datens kroppsspråk, kan du avsløre både tanker og følelser.

Tester om hvilket kjærlighetsspråk man signaliserer har tatt nordmenn med storm de siste årene. Lær mer om ditt eget kroppsspråk innen dating og lær hvordan du skal lese både bevisste og ubevisste signaler som matchen din sender deg på neste date.

1. Sjarmøren

Liker du å holde mulighetene åpne? Er du også typen med et konstant smil om munnen og som ofte fikler med håret under en date? Da er du kanskje storsjarmøren. Alt skjer på dine premisser – og du er garantert en skikkelig smooth talker.

Det er lett å oppdage denne typen når du ser måten de går og står på. Ubevisst er føttene ofte pekt mot døren og de er ofte smidige i måten de beveger seg på.

2. Ekte vare

Er du avslappet i skuldrene når du dater? Kanskje med hendene avslappet på knærne? Da er du muligens ekte vare. «Den ekte varen» forstår «oppgaven» når de dater. De holder ord og gjør det de lover. Du kan se at smilet deres er oppriktig og at de har en åpen og avslappet holdning. Det avsløres blant annet av lave skuldre. De blir heller ikke skremt av øyekontakt og de viser at de er genuint interessert ved å stille gode spørsmål og lytte til hva du sier.

De prøver også å finne en felles forståelse med matchen sin ved å være åpen om hva de ser etter, og de er derfor også veldig autentiske i relasjonen på date.

3. Den kryptiske

Kommer du alltid for sent til Tinder-daten? Og sitter du litt for mye på telefonen? Da er du kanskje “Den kryptiske”.

Denne personligheten har en tendens til å virke litt reservert og distrahert på date. Holdningen er ofte litt stiv, og derfor holder de større avstand til daten enn andre gjør. De har ofte litt flere barrierer som må brytes og kroppsspråket kan du avsløre ved at de holder haken oppe eller lener seg bort fra daten.

En date hvor de er fysisk til stede uten faktisk å være det kan det være flere årsaker til. Kanskje de ofte er uinteresserte, eller bare vanskelig å få tak i?

4. Den hardtarbeidende

Er du ikke redd for å gå etter det du vil ha? Så uredd at du kanskje virker litt for ivrig? Da er dette muligens din personlighet.

Den «hardtarbeidende» søker kroppskontakt på date og ønsker å gjøre interessen tydelig med fysisk berøring og intens øyekontakt. Dette er måten de viser interesse for daten på og det kan også vises gjennom en oppreist holdning.

Den «hardtarbeidende» personligheten legger ned en stor innsats når de prøver å imponere en date. For noen kan de virke litt for ivrige tidlig i relasjonen. Men ifølge Adrianne blir responsen (som kan feiltolkes som overdreven iver) av mange betraktet som en av de mest attraktive egenskapene. Denne datingtypen er flinke til å starte en samtale, stille de rette spørsmålene og generelt sørge for at daten deres har det bra.

5. Overtenkeren

Er du ofte nervøs før en Tinder-date? Og er du en ekspert på overtenking? Da kan du være et godt eksempel på «overtenker»-personligheten.

Denne personligheten kan ha en tendens til å virke litt usikker på seg selv og derfor være mer nølende når det kommer til dating. De har en tendens til å «stå fast» når de blir stilt et spørsmål de ikke vet hva de skal svare på – og roter litt mer med ordene enn andre.

Det kan sees på kroppsspråket at armene ofte er foldet over magen, og at de ikke er komfortable med intens øyekontakt. Faktisk kan de bli litt klønete – og virke reserverte.

Men selv om noen kan føle at «overtenkeren» virker uinteressert, understreker kroppsspråkeksperten Adrianne at de liker andre mennesker og at en av de beste måtene å berolige denne personligheten på er ved å fortelle personen hva du føler om dem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.