Lønns-tabuet: Bare halvparten vet hva partneren tjener

ferie kalender

Under halvparten av alle nordmenn vet hva deres egen partner får i lønn. Omtrent like få synes det er komfortabelt å prate om økonomien sin med egen familie.

Det viser en undersøkelse Klarna har foretatt blant mer enn 2000 nordmenn.  

– Det er helt åpenbart at i mange familier og forhold er økonomi og egen lønn noe man ikke snakker om. Spesielt blant de mellom 18-38 år er det færre som prater åpent om hva de tjener med sin partner enn det er blant dem over 45 år, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad. 

Klarna er en globalt ledende og Norges største betalingsleverandør på nett, brukt av mer enn 6000 norske nettbutikker. De er mest kjent for å tilby kundene å prøve varen før de betaler.

Ifølge professor i atferdsvitenskap ved institutt for Teknologi ved Høyskolen Kristiania, Asle Fagerstrøm, kan hemmeligholdet av lønn overfor egen partner skyldes at nordmenn generelt har god økonomi og at lønn derfor ikke blir et viktig tema i parforholdet.

– Samtidig blir nok ikke lønn oppfattet som det mest «sexy» man prater om i et parforhold. I tilfeller hvor det er lønnsforskjeller mellom partene kan dette også muligens være et vanskelig tema som blir utelatt i den daglige samtalen, sier Fagerstrøm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.