Taxfreevarer skal fraktes med Tesla

travel retail norway

Travel Retail Norway, som driver taxfreebutikkene på Norges fem største flyplasser, har bestilt to Tesla Semi trailere. Selskapet ønsker å være først i Norge til å frakte varer fra Europa til Norge med elektriske trailere.

– Vi skal på mange områder bidra til å gjøre taxfree bærekraftig. Derfor jobber vi med ulike løsninger for å frakte varer fra hele verden til Norge på mest miljøvennlig måte. Tesla Semi er et av tiltakene, sier Haakon Dagestad, Kummunikasjonssjef i Travel Retail Norway.

Les også:  Revidert Nasjonalbudsjett: Bekymret for regjeringens kutt til demokrati og sivilsamfunn

Det er usikkert når trailerne kommer, men selskapet er allerede i gang med forbedelsene for å ta dem i bruk. 

– Lageret vårt er allrede eliktrifisert med solcellepanel, så nå er det veien fra lageret og frem til butikkene som må elektrifiseres. Får vi ladet trailerne med fornybar energi vil det ha svært positiv effekt, både på klima og lokalforurensing, sier Dagestad. 

Selskapet er tydelig på at de har et større samfunnsoppdrag enn å drive butikk.

Les også:  Vil ha helhetlig vurdering av fremtidig fangst av snøkrabbe

– Det viktigste vi gjør er å være med på finansieringen av flyplasser i hele Norge gjennom ansvarlig butikkdrift. Derfor må vi også stille spørsmål ved måter vi gjør ting på om det kan gjøres bedre med ny teknologi og metoder. Vi har nok bare sett begynnelsen av den grønne utviklingen i varehandel, og der skal vi være med, sier Dagestad.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.