Vilnius rangeres som et av Europas mest populære reisemål i 2018

vilnius lynx

Lonely Planet har valgt ut Vilnius som en av ti toppdestinasjoner å besøke i Europa. Utvalget er gjort som en del av Lonely Planets Best in Europe 2018, som setter søkelys på de mest spennende og undervurderte reisemålene.

Vilnius kaprer en av de prestisjefylte plassene blant reisemålene på Lonely Planets liste over de hotteste nykommerne. 
– Det er en ære at Lonely Planet har valgt ut Vilnius som en av de ti beste destinasjonene å besøke i Europa i 2018, sier Anne Finstadsveen, pressekontakt for Litauen i Norge.

Vilnius er ikke lenger et grått østblokkland og byen er ikke til å kjenne igjen. Dessuten er Vilnius en av de grønneste hovedstedene i Europa med 40 % grøntområder. 

Byen har gjort seg fortjent til en plass på listen takket være sin økende popularitet som et godt alternativ for storbyweekender, med en kombinasjon av fascinerende historie og blomstrende kreativitet, en spennende ølkultur og nye, nordiskinspirerte restauranter. Byens allerede rike kulturliv vil i løpet av året bli supplert med en rekke festivaler og arrangementer i anledning av at Litauen i år feirer 100 år som selvstendig stat.

Vilnius plasserer seg på listen sammen med for eksempel matregionen Emilia-Romagna i Italia og den nordlige kystregionen Cantabria i Spania. Vilnius er også en av få byer i Europa det er tillatt å fly over med luftballong. I perioden fra april til oktober har du mulighet til å se den UNESCO-listede gamlebyen i Vilnius fra et fugleperspektiv. Om du er glad i historie så kan du glede deg over at luftballongpiloter er gode historiefortellere!


Lonely Planets skribenter har utforsket verden i 45 år på jakt etter glemte perler og nye, fantastiske reiseopplevelser. Best in Europe 2018 publiseres for sjette gang og viser Europas hotteste land, regioner og byer.

Økt turisme 
Litauen har 100-årsjubileum i 2018 og gir deg 100 grunner til å velge Litauen som ditt neste reisemål. I løpet av 2018 blir det flere tusen arrangementer, utstillinger og andre initiativ for å feire jubileet. I tillegg til at 100-årsjubileet er en grunn til å besøke Litauen, viser tallene at turismen i Litauen øker. Tall fra Det litauiske turistkontoret viser at Litauen i 2017 hadde 1,55 millioner utenlandske turister som overnattet minst én natt, det vil si 4,3 % flere enn i 2016.

Reis trygt til Litauen
Ifølge studier gjennomført av World Economic Forum og Institute for Economics and Peace er Litauen et trygt land for turister å besøke. I forkant av årets feriereiser er det nettopp slike studier og rapporter om trygge turistdestinasjoner som kan bli avgjørende ved valg av neste reisemål. Ifølge internasjonale turistorganisasjoner er det å reise til et trygt land en faktor som blir enda viktigere i år.

– Det er et trygt land både for nasjonale og internasjonale turister. Dette er en viktig indikator for Litauen, og vi har grunn til å være stolte over å kunne tilby et trygt og pålitelig land for besøkende, sier Anne Finstadsveen, pressekontakt for Litauen.


Allerede i fjor publiserte World Economic Forum rapporten The Global Competitiveness Report, der Litauen havnet på førsteplass blant land som ikke er utsatt for terror. Studien, som er gjennomført på oppdrag av Institute for Economics and Peace, undersøker sikkerhetens innflytelse på landenes økonomi, og viser at Litauen er blant landene i verden som har en terrorindeks som tilsvarer 0.
 
Det største arrangementet denne sommeren
Litauens sangfestival er en tradisjonell sang- og dansefestival som har blitt arrangert hvert fjerde år siden Litauen ble uavhengig i 1990. Festivalen arrangeres i Vilnius og Kaunas og pågår denne uken frem til fredag 6. juli. Årets store happening knytter generasjoner sammen, den nasjonale kulturen, kjærligheten til hjemlandet og solidariteten til folket.

Dersom du er interessert i mat, anbefaler vi å oppleve matmarkedet som arrangeres i hjertet av Vilnius. Her finner du ulike restauranter, kafeer og underholdning under åpen himmel. Hver fredag og lørdag gjennom sommeren er markedet åpent fra kl. 11.30-24.00, og du kan spise alt fra burger og pizza til vegetarianske og veganske retter.

Opplev kystsiden av Litauen
Selv om Lonely Planet har valgt ut Vilnius som en av topp ti reisedestinasjoner i Europa, så kan du også finne vakre perler utenfor hovedstaden. Landet er kjent for sin flotte natur og den Kuriske landtunge (eller Curonian Spit på engelsk) som er en av Europas største sanddyner.

Den Kuriske landtunge er kjent som perlen i Østersjøen og er et langstrakt område med sanddyner, omgitt av hav på begge sider. Landtungen er 98 kilometer lang, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette er en perfekt destinasjon for de som ønsker å oppleve en unik natur, kanskje kombinert med storbyferie i Vilnius.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.