Avtale inngått mellom Rana kommune og FNs migrasjonsbyrå

migrasjon integrering

Rana kommune og FNs migrasjonsbyrå, Den Internasjonale Organisasjonen for Migrasjon (IOM) signerte nylig en avtale om arbeidsinnvandring. Rana er den første kommunen i Norge som signerer en slik avtale.

Bakgrunnen for signeringen er arbeidet med å tiltrekke og tilrettelegge for de internasjonale arbeidstakerne som forventes de neste årene, opplyser kommunen.

Signeringen av avtalen fant sted i Oslo. Rana kommune og næringslivet var til stede ved signeringen representert med ordfører Geir Waage; kommunaldirektør for oppvekst og kultur, Lillian Nærem; daglig leder i Ranaregionen Næringsforening, Ingvild Skogvold; og leder for strategisk kommunikasjon og samfunnskontakt ved Mo Industripark, Kim-André Åsheim.

I tillegg var fylkestingsleder i Nordland, Thomas Norvoll, og seniordirektør for forretningsutvikling innen bærekraft ved Freyr Battery, Frode Hvattum, til stede sammen med representanter fra Integrering- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). 

De to som signerte avtalen var ordfører i Rana, Geir Waage, og stasjonssjef i FN, Fatou Ndiaye.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.