MUSIKK: Matoma – One In A Million

one in a million

Drivkraften Tom Stræte Lagergren, bedre kjent som Matoma, har i de siste årene produsert den ene hiten etter den andre i samarbeid med prominente popikoner og artister som Steve Aoki, Snoop Dogg, The Vamps, Noah Cyrus, Coldplay, Becky Hill, Sean Paul, One Direction, Wale, Dua Lipa, Will Smith samt norske Astrid S for å nevne noen.

I dag kan musikkprodusenten fra Hedmark fronte med over en milliard streams, hvorav over 100 millioner bare i Norge, utsolgte konserter over hele verden inkludert festivaler som Coachella, Tomorrowland og Lollapalooza samt utallige platinum-sertifiseringer på kort tid. Dermed markerer utgivelsen av debutalbumet «One In A Million» kulmineringen av en historie som strekker seg tilbake til barndommen.

Oppvokst på Flisa begynte Lagergren sin musikalske karriere som klassisk pianist og brukte somrene til å klippe gressplener for å samle opp nok penger til å kjøpe PC for å lage egne produksjoner. I 2015 landet han sin første store hit med sin remix av Notorious B.I.G, Old Thing Back, og siden har det gått slag i slag. Han fikk en «one in a million»-sjanse, og grep den med begge hender.

– De tok virkelig av og nå er dette jobben min, sier han, og fortsetter – Jeg vet at det ikke alltid skjer slik. Jeg regner meg selv som svært heldig som har fått denne muligheten og jeg ønsker å bruke den til å spre positivitet i verden og inspirere andre.

Med «Hakuna Matoma»-spillelistenintroduserte han et unikt og nyskapende format å gi ut musikk på, der innholdet kontinuerlig vokser i takt med at han skaper nytt materiale. I sommer fikk fansen tredje smakebit fra «One In A Million» i form av feelgood-sangen I Don’t Dance (Without You) med en av Matomas favoritter fra ungdommen – Enrique Iglesias. Videre er albumet fylt til randen med nye samarbeid med artister som James Newman, Yashua og Nina Nesbitt samt fire av hans største låter: False Alarm (med Becky Hill), Lonely (med Max), Slow med Noah Cyrus og All Night med The Vamps.

– I de siste årene har jeg vært svært heldig som har fått reise verden rundt, samarbeide med utrolige artister og fått møte mine fantastiske følgere, supportere og fans. For meg så er dette en «One In A Million»-sjanse og jeg sier det hver dag – uten mine fans, hadde det ikke vært noen Matoma. Hver eneste person i folkemengden er spesiell; vi har alle hjerter, sjel, lidenskap og drømmer. Det er det dette albumet handler om. Jeg har jobbet med dette så lenge og jeg er ekstremt spent på å endelig kunne dele det med dere.

Vi ble for første gang introdusert til «One In A Million» under Nobels Fredspris-konserten i fjor vinter da Tom samarbeidet med KORK. Live-opptaket av orkesteret samt koret, Mosaic, ble inkludert i denne versjonen

Alle sanger er produsert av Tom, og han har vært med på å skrive de fleste. I tillegg har han mikset og mastret 12 av de totalt 15 låtene på albumet.

Matoma vil utforske albumets konsept videre ved å invitere fans til å, via sosiale medier, dele deres egne opplevelser knyttet til historiene som fortelles gjennom «One In A Million». Den varme energien og de euforiske vibbene som kjennetegner Matomas lydunivers er akkurat det vi trenger for å ta fatt på høsten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.